Marc Peter Spahn gaat Mees 497 uitbrengen in de dressuur

KFPS stamboekhengst Mees 497 is bij Marc Peter Spahn in training om hem uit te brengen in de dressuur. De eigenaar van Mees 497, Aftonmora Friesians uit Zweden hoopt dat de negenjarige Sport Elite hengst op termijn internationaal in de dressuur zal starten.

Drie weken getest

Peter heeft de hengst drie weken getest om daarna te beslissen dat de carrière van Mees 497 voortgezet zal worden in zijn stal. ‘Ik heb er nooit geen geheim van gemaakt dat ik Mees een heel goed paard vind, hij is een echt ‘powerhouse’. We gaan er wat van maken. Met Tymon 456, Dries 421 en Jasper 366 heeft Mees 497 een sportafstamming met kracht snelheid en intelligentie’, geeft Peter Spahn aan. ‘Ik ben heel blij met de kans die ik van David Nilsson en Sandra Åhs Sivertsen van Aftonmora heb gekregen om hem verder in de sport uit te brengen.’

Hele reeks successen met Leonie Evink

Met amazone Leonie Evink heeft Mees 497 inmiddels een hele reeks prachtige resultaten op zijn naam geschreven en komen ze uit in de Lichte Tour. De beslissing om te wisselen van ruiter is met zorg genomen, geeft Sandra aan. ‘We werden enthousiast van de positieve feedback van Peter na de eerste trainingen en hopen dat ze komende tijd een hecht team zullen worden. We hopen en geloven dat Peter de meeste ervaring heeft om de aanleg van Mees 497 verder te finetunen en hem uiteindelijk uit te brengen in de internationale dressuur.’ Mees 497 is sinds september 2020 in eigendom van het Zweedse Aftonmora. Hij werd geboren in 2012 als Mees van Rijnwoude bij fokker Danielle van Vliet. In 2016 werd hij goedgekeurd. Wie met de Mees 497 wil fokken kan nog steeds terecht bij Stal Henswoude.

 

 

 

 

 

Vorig artikelFinale Fries kampioenschap vol met Friese paarden
Volgend artikelFokdag Het Fries Paard Limburg – 4 juli