Mare Show West Amerika: Jewel’s Black Diamond Voorlopig Kroon (Jorn 430) kampioen

Kampioen op de Mare Show West in Amerika op zaterdag 15 oktober is de driejarige Jewel’s Black Diamond (Jorn 430 x Aan 416) geworden. Juryleden Jolanda Slootjes en Willem Sonnema maakten de merrie gefokt door en in eigendom van Anette Carpenter Voorlopig Kroon.

Goud voor Diamond

De Mare Show is eigenlijk de Centrale Keuring van Amerika waarbij zich in de regio West acht merries hadden aangemeld om zich weer helemaal opnieuw te presenteren voor de jury. Tijdens de Mare Show imponeerde Diamond met haar luxe en jeugd. Mede dankzij haar edele hoofd heeft ze veel rasuitstraling met een goed gevormde hals, waarbij iets meer nek haar niet zou misstaan. De merrie heeft een opwaartse romprichting, was voorzien van een sterke bovenlijn, goede schouderligging en een lang, iets hellend kruis. ‘Haar stap was ruim en tactmatig met veel schoudervrijheid en een mooi voorbeen gebruik’, aldus de toelichting van Jolanda Slootjes en Willem Sonnema. ‘De draf, soms in een wat hoog ritme, was krachtig, opwaarts en door het lichaam.’ Diamond kreeg een eerste premie en werd Voorlopig Kroon.

Fimke (Julius 486) reserve algeheel kampioen

Bij de oudere merries imponeerde Fimke Ster (Julius 486 x Sipke 450) en kreeg naast het kampioenschap bij de oudere merries het algeheel reservekampioenschap toebedeeld. Fimke is gefokt door Pier en Darlene van der Hoek en haar eigenaar Marieke Ypma was ook aanwezig. De vijfjarige Fimke heeft een iets lang, maar sprekend hoofd, een goed gevormde hals en veel nek. Ze combineert een sterke bovenlijn met een goede romprichting en een voldoende lang kruis. Onder haar droge beenwerk heeft ze wat smalle hoeven. De juryleden zagen dat Fimke ruim stapte, met activiteit en vanuit de schouder. Haar draf was actief, mooi bergop en ze had veel buiging in het achterbeen, waarbij ze wat meer mocht schakelen.

Eerste premie voor Kroonmerrie Marjet

Een eerste premie was er ook voor de tienjarige Kroonmerrie Marjet van de Slingenberg Kroon Sport AA (Bente 412 x Olof 315). Marjet, gefokt door Willem Vogelzang en in eigendom van Anette Carpenter, leverde dit jaar al haar kampioensveulen van Teun 505, maar werd evenzogoed in een keurige conditie geshowd. De merrie heeft een voldoende sprekend, wat lang, hoofd, een lange hals en mooi behang. Haar bovenlijn was voldoende sterk, haar kruis hellend. Ze is iets toontredend en haar beenwerk mocht wat meer kwaliteit uitstralen. Maar Marjet presenteerde vooral een actieve stap met souplesse en een draf met een krachtig achterbeen en voldoende ruimte.

Vorig artikelAnandi Visser: ‘Het sportpredicaat is ons grootste doel’
Volgend artikelKampioenstitels voor Modelmoeder Yfke (Harmen 424) en zoon Galaxy (Ulbert 390) in Pennsylvania