Marell Hilberts wint met Tornado Oet Oale Kloosterveen de Zilveren Zweep

Marell Hilberts met Tornado Oet Oale Kloosterveen (Alwin 469) wint de Zilveren Zweep 2020 (Foto: Johanna Faber)

Op de eerste finaledag van de Horses2fly KFPS Sportcompetitie zaterdag 22 februari in Sonnega heeft Marell Hilberts met Tornado Oet Oale Kloosterveen (Alwin 469) de Zilveren Zweep gewonnen.

Maximale punten L2-dressuur

Marell ging de finale van de sportcompetitie in als koploper in haar klasse en wist ook de finaleproef in de sterk bezette L2-dressuur winnend af te sluiten met Tornado Oet Oale Kloosterveen. De zoon van Alwin 469 redde het niet als stamboekhengst, maar laat zich in de sport heel verdienstelijk zien. Het zilver in de L2 was voor Harmina Holwerda met Ytse fan Wylgster Pragt (Wybren 464), die de week ervoor nog in het tuigen schitterde. Het brons ging naar Esther Liano met GPD Timo B (Jasper 366).

Spannend in de B-dressuur

In de strijd om de Zilveren Zweep kreeg Marell Hilberts nog de meeste concurrentie van Esmeray IJbema. De 16-jarige amazone verdiende met haar merrie Vaya PE (Tymon 456) de meeste punten in de drie selectiewedstrijden in de B-dressuur. Ook Chaira Ament met Max (Reinder 452) had deze goede uitgangspositie. In de finaleproef op zaterdagmorgen kwam Esmeray als beste uit de bus en werd overtuigend kampioen.

Esmeray IJbema werd kampioen met Vaya PE (Tymon 456) Foto: Ingrid Truijens

Finaleproef doorslaggevend

Betty Dol wist in de L1-dressuur met Stal Okkema’s Zeger (Gerben 479) het kampioenschap binnen te halen. Ze kwam met de meeste punten uit de finale proef, die in de einduitslag voor 60% meetelde. Ook Linda de Boer wist zich met Ekogrön’s Ynskje v/d Ald Feart (Pier 448) prima te presenteren in de finaleproef in Sonnega en stelde daarmee het zilver veilig. De uit België afkomstige Nele Vanderlocht werd met Wialda van de Demro Stables (Wimer 461) derde.

Uitslag:
B-dressuur
Esmeray Ijbema met Vaya PE (Tymon 456)
Chaira Ament met Max (Reinder 452)
Anniek Jansma met DJ (Jehannes 484)

L1-dressuur
Betty Dol met Stal Okkema’s Zeger (Gerben 479)
Linda de Boer met Eogrön’s Ynskje v/d Ald Feart (Pier 448)
Nele Vanderlocht met Wialda van de Demro Stables (Wimer 461)

L2-dressuur
Marell Hilberts met Tornado Oet Oale Kloosterveen (Alwin 469)
Harmina Holwerda met Ytse fan Wylgster Pragt (Wybren 464)
Esther Liano met GPD Timo B (Jasper 366)

Vorig artikelTinnen Menner voor Nynke Veldhuis-Hilarides en Femmie Fan S. (Onne 376)
Volgend artikelSubtop Sonnega: hoogste score voor Margriet Koopmans en Ide K.W.