Marieke en Koop (Ulbrân 502), Annemieke en Keessie (Nane 492) in finale Horsefood talentencompetitie

Marieke Okkema Eppinga - Koop fan de Mersken Friesian Talent Cup KFPS Hengstenkeuring 2023 © DigiShots

Op zaterdag 11 maart plaatsten zich Marieke Okkema-Eppinga met Koop van de Mersken AAA (Ulbrân 502 x Tsjalle 454) en Annemieke Brouwer-Wijbenga met Keessie fan H.M.V. (Nane 492 x Beart 411) zich voor de finale van de vierjarige paarden in de Horsefood talentencompetities 2023.

Koop krijgt 8,5 voor galop

Beide amazones reden zich in de kijker tijdens de selectiewedstrijd in Tolbert waarbij Marieke en Koop zelfs op een hele fraaie tweede plaats eindigden. Voor hun proef kregen ze maar liefst een 8,5 voor de galop, de hoogste score van de dag. In het deelnemersveld met alle rassen wist de Friese hengst – die in de ABFP-test in 2022 83 punten onder het zadel kreeg en 86,5 punten voor het aangespannen gedeelte – daarmee een bijzondere prestatie neer te zetten.
Annemieke en Keessie eindigden ex aequo op de vijfde plaats en wisten daarmee ook nog een plek in de finale binnen te halen. Keessie is gefokt door Henny en Marijke Vloedgraven uit Modelmerrie Rafaelle van de Olde Mette Moate Model AA (Beart 411), een halfzuster van Foeke 520,

Annemieke Brouwer-Wijbenga met Keessie fan H.M.V. (foto: Ingrid Truijens)

Van de 17 deelnemers in Tolbert bij de vierjarigen waren er drie Friese paarden. Op een zevende plek eindigde Esther Hoekstra met de vierjarige merrie Jelkje fan Walta (Markus 491 x Mewes 438) een 8 voor haar stap verdiende. Bij de vijfjarigen verschenen er 21 paarden in de baan, waaronder vier Friese paarden. De beste Fries in deze klasse was SBS Gjald (Elias 484 x Tsjalle 454) met Ykje Baron, die op de negende plek eindigden

Vier wedstrijden, één finale

De Horsefood Dressuur Talent competitie omvat vier selectiewedstrijden. Naast Tolbert werd in hetzelfde weekend ook in Lisserbroek een wedstrijd verreden. Op 18 en 19 maart volgt nog een selectiewedstrijd in Berkel-Enschot. De finale is op 26 maart in Berkel-Enschot, waarbij de paarden beoordeeld worden door topruiters Emmelie Scholtens, Jeroen Witte en Mariëtte Sanders-Van Gansewinkel.

 

Vorig artikelHennie Roffel over “Den Bosch”: ‘Zo mega gaaf om er te rijden!’
Volgend artikelABFP: twee testen met herkansing en keuring