Marijke Akkerman verlaat het KFPS

KFPS-directeur Marijke Akkerman heeft besloten om na 13 jaar het stamboek te verlaten om zich te oriënteren op een volgende stap in haar carrière. Per 1 mei legt ze al haar taken als directeur van het stamboek neer, waarna ze tot 1 september zal zorgdragen voor een soepele overdracht. Het KFPS betreurt en respecteert het besluit van Marijke en bedankt haar voor haar onvoorwaardelijke inzet.

Bruggenbouwer

Marijke heeft het KFPS drie jaar lang als directeur gediend en daarmee heeft ze het stamboek door een turbulente tijd geleid met diverse bestuurswisselingen. Tijdens deze periode is ook het onderzoeksproject ‘Behoud van het Friese paard’ ontwikkeld en gestart. Dit voor de paardensector unieke onderzoek, inclusief financiering, is via de Sectorraad Paarden beschikbaar voor alle paardenstamboeken in Nederland. Met openheid, transparantie en haar kwaliteit om te verbinden is Marijke tevens de bruggenbouwer naar collega stamboeken en de buitenlandse verenigingen geweest.

De Stormruiter

In totaal heeft Marijke 13 jaar voor het KFPS gewerkt, waarvan de eerste 10 jaar als PR- en communicatiemanager. Daarbij was ze de gepassioneerde motor achter de organisatie van het succesvolle theaterprogramma De Stormruiter. Marijke stopt als KFPS-directeur, maar ze blijft, zo benadrukt ze, vanzelfsprekend fan van het Friese paard en zal als fokker actief blijven.

Vorig artikelInstructies haarmonsterafname
Volgend artikel13 geslaagden cursus beoordelen