Maurus 441-nazaten aan kop in tuigrubrieken

Egberdina's Lodewijk (Maurus 441) met Susan Bouwman (Foto: Johanna Faber)

Pinkstermaandag 10 juni kwamen een aantal nationale uitkomende Friese Tuigpaarden naar het goed georganiseerde concours in De Wijk. De Maurus 441-nazaten Joppe en Egberdina’s Lodewijk bleken sterke troeven.

Joppe en Lodewijk

Joppe wist met overmacht de ereklasse te pakken in handen van Henk Hammers en in de damesklasse kwam Egberdina’s Lodewijk gereden door Susan Bouwman op de koppositie terecht. De limietklasse werd sterk gewonnen door Albert Minkema met Melle van de Lits (v. Wimer 461).

Gelegenheidscombinatie Jasper en Bettina H.

Daar waar Feike Holtop meestal gebruik maakt van het duo Hessel fan ‘e Stjelpdyk (v. Andries 415) en Jasper fan ‘e Stjelpdyk (v. Norbert 444) liep dat in De Wijk even anders wegens een blessure van Hessel. De merrie Bettina H. (v. Hinne 427) kwam als ‘stand-in’ mee en hoe wonderlijk, Jasper fan ‘e Stjelpdyk wist ook met dit nieuwe ‘maatje’ de tweespanrubriek te winnen. Bettina H. werd ook het nieuwe achterpaard in de tandemformatie achter Egberth van de Zonschate (v. Jasper 366) maar moest in deze rubriek hun meerdere erkennen in Het Swarte Paert Sierd P.J. (v. Dries 421) en Rinse P.J. (v. Thorben 466) met Udo de Haan.

Kijk voor de gehele uitslagen van het concours in De Wijk op: www.friesetuigpaard.nl

Vorig artikelNieuweling Zwier wint twee keer in Haps
Volgend artikelPatricia Mannaerts: Otto en Jelle voorbereiden op de toekomst