Maxima (Alwin 469) Voorlopig Kroon en fokdagkampioen in Hamm

Algeheel kampioen Maxima van Störmede Voorlopig Kroon (Alwin 469 x Tsjalle 454) en reserve algeheel kampioen Heike van de Dompstede Ster (Markus 491 x Beart 411). Foto: Markus Neuroth

Op de fokdag in het Duitse Hamm is de driejarige Maxima van Störmede Ster (Alwin 469 x Tsjalle 454) Voorlopig Kroon en algeheel kampioen geworden. De merrie van Janine Sommer is een dochter van Lisann van Braukhusen Kroon AA en kreeg een 8,5 voor haar draf. ‘In bouw is ze uitstekend op alle fronten’, licht jurylid Will Thijsen – die met collega Frans Smits de veulens en paarden beoordeelde – toe. ‘Ze is heel mooi rijzend in de voorhand en heeft een sterk achterbeen wat ze mooi onder het lijf vouwde.’

Driejarigen alle drie Ster

Maxima liep op kop van de enige rubriek driejarigen die uit drie merries bestond en allemaal een Ster kregen. Nena van Kreterenhof Ster (Fonger 478) en Mayke fan Panhuys Ster (Jehannes 484 x Jasper 366) waren de andere twee nieuwe Stermerries, ze kregen een tweede premie.
De jongere paarden maakten de meeste indruk in Hamm. Bij de veulens konden de juryleden drie eerste premies toebedelen. Yonte vom Coenenhof (Jehannes 484 x Maurits 437) van Matthias Bongartz combineerde een luxe bouw met een hele lichtvoetige, elastische draf. Hij werd kampioen bij de hengstveulens.
Bij de merrieveulens kreeg Yldou P. vom Emsterfeld (Hilbrand 525 x Beart 411) van Nicole Holweg een oranje lintje met haar mooie rastype, taktmatige stap en veel veer en zweefmoment in draf. Het kampioenschap bij de merrieveulens ging naar Zena fan Preiss (Pier 448 x veulenboekhengst met dekvergunning Door). Zena, gefokt en in eigendom van Thomas Preiss, was over de hele linie correct, met een ruime en taktmatige stap met een goede draf.

Reservekampioen Heike

Het algeheel reservekampioenschap ging naar de vijfjarige Heike van de Dompstede Ster (Markus 491 x Beart 411) die promotie maakte van stamboek naar Ster. De merrie van Sebastian Schiller – en gefokt door de familie van Leeuwen uit Langbroek – liet een goede draf zien (waarvoor ze een 8 kreeg) en had in eerste instantie wat moeite met de stap, maar dat werd in de loop van haar presentatie steeds beter.
Uit de stal van Sebastian Schiller kwam ook de vierjarige Kyra fan ‘Herdershoeve Ster (Jehannes 484 x Stendert 447) die haar Voorlopig Kroon predicaat graag definitief wilde maken. Haar IBOP rijproef was met 74 punten echter ontoereikend.

 

Vorig artikelKapitale Joy (Tiede 501) wint ook in Noord Holland
Volgend artikelRuin Gerryt (Epke 474) wint in Zwitserland