Mencompetitie Oenkerk: Allure (Tsjalle 454) en Aat (Haike 482) op stoom

Foto: Freerk Bosker

Op zaterdag 1 oktober beleefde de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen haar tweede indoorwedstrijd in Oenkerk. Ria Hettinga en Stal Hettinga’s Allure (Tsjalle 454) en Liesbeth van de Wal-Haanstra  met Aat van de Wolwarren Ster AA (Haike 482) wisten beide proeven op hun naam te schrijven.

Liesbeth wist met haar nieuwe troef Aat 205,5 en 205 punten bij elkaar te rijden en sloeg daarmee toch wel een gaatje met de andere deelnemers in de L. In de Z haalde Ria Hettinga twee maal de winst met Stal Hettinga’s Allure. Hendrik Eppinga met Wardy 509 en Renate Roling met Oukje fan it Hiem Ster Sport Elite AA (Tsjalle 454) wisselden elkaar af op de tweede plek.

Veel deelname in de M

Ria verscheen ook in de drukbezette klasse M in de baan. Met Zilver fan ‘Sweltsjes state’ (Pier 448) haalde ze met 194 punten de winst in een proef, met Gerda Grijpstra en Claus ‘fan Panhuys’ (Jasper 366) op de tweede plek. De derde plaats in deze proef was voor Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg (Maurits 437) die de tweede proef met 198,5 punten op haar neem wist te schrijven.

In de B kwamen zes deelnemers aan de start. De eerste proef was voor Grietje Algra met Douwina fan Algrastate (Tsjalle 454), met Karin Hoekstra en Anneke van de Neel Ster (Bente 412) op de tweede plaats. De tweede proef was voor Jetske Broos met Femke V. (Alwin 469) met Grietje Algra en Douwina fan Algrastate op plek 2.

In de ZZ dressuur kwam Ilona Woltman met good old Romke PJ (Folkert 353) aan de start en won een wedstrijd met 182,5 punten. De tweede proef was voor Pieter Okkema met Ela Lotte van de Noeste Hoeve Ster (Omer 493).

Volgende wedstrijd Barsingerhorn

De volgende selectie menwedstrijd staat voor 23 oktober op het programma, in Barsingerhorn.

Vorig artikelMerrieveulen Theia (Auwert 514) wint in Zwitserland (met video)
Volgend artikelEnter Sarai (Tjaarda 483) wint in Texas