Mencompetitie Sonnega: sportieve strijd voor een finaleplek

Leslie Agricola met Hidde fan Skarren (Markus 491) Foto: Johanna Faber

Een kleine 40 mencombinaties togen op vrijdag 30 december naar Sonnega voor de selectiewedstrijd van de Horses2fly KFPS sportcompetitie. Vergezeld van oliebollen werd er in Manege De Caprilli sportieve strijd geleverd voor een goede klassering met uitzicht op de finale in februari op dezelfde locatie.

Leslie en Hidde ongeslagen

In de B wist Leslie Agricola met Hidde van Skarren (Markus 491) de koppositie in te nemen met 208 punten. Daarmee bleef ze in drie selectiewedstrijden ongeslagen en zo lijkt ze verzekerd van een plek in de finale. In deze druk bezette klasse werd Wytske Sijbrandij-Cnossen met Tyncke (Maurits 437) tweede met 202 punten en klom in het tussenklassement mooi op. Karin Hoekstra kwam met Anneke van de Neel Ster (Bente 412) op de derde plek met 194,5 punten.

Dressuurmerrie Weri op kop in de L

Sietske Brouwer kwam deze middag twee maal aan de start en was in de L de meest succesvolle menster. Met Weri fan Pier’s-Hiem Ster Sport AAA (Wytse 462) – die ze al succesvol in de dressuur rijdt – werd ze eerste met 204,5 punten en met nog een paar wedstrijden te gaan kan ze nog zorgen voor mooie competitie in deze klasse. Dat geldt ook voor Daniëlla Smit die met slechts een puntje achter Sietske aankwam. Met Het Swarte Paert Ieke-Renske Ster (Tymon 456) kwam ze op de tweede plek. De negen combinaties in de klasse M werden aangevoerd door Udo de Haan met Its fan de Kressers Ster AA (Hessel 480) die 214 punten liet noteren. Wilma Reijenga kwam met Jonas van de Miedweg(Maurits 437) op de tweede plaats met 204 punten en verstevigde de winnaar van vorig jaar haar sterke positie in het klassement. Derde werd Sjoerd Veenstra met Bouwe fan Dijkmaniastate Ster (Jouwe 485) met 194 punten.

Oukje verzekerd van finaleplek

In de Z kwamen Renate Roling met haar kampioensmerrie Oukje fan it Hiem DL Ster Sport Elite AAA (Tsjalle 454) op kop met 206 punten en weet zich verzekerd van een finaleplek. Hendrik Eppinga legde met KFPS stamboekhengst Wardy 509 beslag op de tweede plek met 195,5 punten en zij kunnen ook de agenda wel vrijhouden voor de finale. In de ZZ was het Ria Hettinga die Wybe VW naar de hoogste score reed met 198,5 punten en dat geeft de combinatie een mooie boost in het tussenklassement. Elzelien Renssen werd met Veere fan Wylgster Pragt Ster Sport AAA (Wybren 464) tweede met 196 punten en dat belooft weer een leuke strijd te worden in de finale.

Nog twee selectiewedstrijden

Voor de finale die tussen 17 en 19 februari 2023 in Sonnega op de kalender staat zijn er nog twee selectiewedstrijden. Op 22 januari in Balkbrug en op 29 januari in Harich.

Vorig artikelZweedse menster Amanda Krogstad naar Wereldkampioenschap 2023
Volgend artikelHieke en Caesar winnen derde tuigselectiewedstrijd in Sonnega