Mencompetitie: tweespan winst voor Lysbeth met Brecht en Iisvrouwe

Lysbeth de Boer-Hettinga met Brecht en Iisvrouwe fan stal Redia (Foto: Johanna Faber)

De Horses2fly sportcompetitie mennen op zondag 12 november in St. Nicolaasga mocht zich verheugen op een grote deelname. Er werd stevig en sportief gestreden om de punten voor het tussenklassement en het ziet er nu al naar uit dat het een spannende finale gaat worden met deelnemers die zeer aan elkaar gewaagd zijn.

Tweespan overwinning voor Lysbeth

Bij de tweespannen kwamen er maar liefst zes combinaties in de baan. Een mooie opsteker, zeker voor Lysbeth de Boer-Hettinga die alle lof van de jury kreeg voor het presenteren van Brecht en Iisvrouwe van Stal Redia (Jehannes) waarmee ze in de klasse B 199,5 punten kreeg. Wilma Reijenga kwam met Guusje fan Westermeer (Maurits 437) en Jonas van de Miedweg (Maurits 437) op de tweede plek, net als Udo de Haan met Twinn (Bartele 472) en Its fan de Kressers (Hessel 480) die hetzelfde aantal punten kreeg. In de M verschenen twee tweespannen aan de start, Erwin Pruim met zijn dames Flore M. (Loadewyk) en Ouck fan Hickard (Maurits 437) haalden 194 punten.

Annemart Ferwerda met Elske t. W. (foto: Johanna Faber)

Elske t.W wint B en ZZ

Ook familiepaard Elske t.W. (Markus 491) verdient een dubbele vermelding. Met Annemart Ferwerda won ze de B met 206 punten. Wederom eigenlijk want ze staat heel sterk op kop in het tussenklassement. In de gecombineerde Z/ZZ won Elske opnieuw, nu met vader Tobias aan de leidsels die met de merrie een Z-proef reed. Ze haalden 195,5 punten. Liesbeth van de Wal – Haanstra kwam met Aat van de Wolwarren (Haike 482) op 194,5 punten in de Z en eindigde dus heel dicht achter de koploper. Dat gold ook voor Elzelien Renssen die met Veere fan Wylgster Pragt (Wybren 464) in de ZZ ook deze score van 194,5 punten neerzette.

Sportpredicaat voor Wieke fan Buma

Een eervolle vermelding in de Z-ZZ kregen Angela Hoekman en Wieke fan Buma (Alwin 469) die met 188,5 punten de laatste winstpunt haalde voor het Sportpredicaat.

In de B verschenen maar liefst 13 aanspanningen aan de start. Naast Annemart werd Janneke Folkertsma tweede met Lonneke fan ’t Noardermar (Omer 493) en Hans van der Wolf werd derde met Maeije Blomke fan Stal Redia (Jisse 433). Op de vierde plaats eindigde Marrit de Vries met Jilles fan Sparjeburd (Tiede 501).

In de klasse M was de koppositie voor Hendrik Eppinga die met Gaukjen (Nane 492) 197 punten verdiende. Eén punt daaronder kwam Leslie Agricola met Feitse G.L. (Aan 416) en weer anderhalve punt daaronder kwam Nynke Veldhuis-Hilarides die met Femmie fan S. (Onne 376) 194,5 punten binnenhaalde. Ria Hettinga met Iisvrouw fan Stal Redia (Jehannes 484) haalde hetzelfde aantal punten waarmee wel bleek dat de menners aan elkaar gewaagd zijn en er volop spanning in deze klasse is.

 

 

In de klasse L kwam Femke Greidanus met Vimke B . (Thorben 466) op kop van de klasse met 14 deelnemers. De tweede plek was voor Liesbeth van der Wal – Haanstra met Jelle van de Wolwarren (Nane 492). Angela Hoekman werd derde én vierde in deze klasse met Jildou fan Buma en Louise fan Hindrik’s Hiem (Alwin 469).

Nog drie selectiewedstrijden voor de finale

Voor de menners volgen er nog drie selectiewedstrijden. Klik hier voor de agenda. 
De finale is tussen 16 en 18 februari 2024 in Sonnega. Op de website van de sportcompetitie www.kfpssport.nl is het tussenklassement te bewonderen.

Vorig artikelZoveel mensen zoveel meningen, het KFPS wil het graag van u horen!
Volgend artikelModelmerrie Zamke (Thorben 466) wint in Colombia