Mencompetitie van start in Harich

Leslie Agricola met Hidde fan Skarren (Markus 491) Foto: Johanna Faber

Op zondag 22 mei is de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen van start gegaan in Harich.

Markus 491-nakomelingen in de B

In de klasse B werd meteen al fel gestreden. Leslie Agricola wist met Hidde van Skarren (Markus 491) een proef op haar naam te zetten met 206,5 punten. De tweede proef was voor Tobias Ferwerda met de vijfjarige Elske t.W. (Markus 491) die 205 punten lieten noteren. In de slipstream kwamen ook Lubbert van Oene met de vierjarige Hieke fan Bokkum (Eise 489) en Leonie Akkerman-Ten Hove met Gisolt Taeke (Alke 468) heel goed uit de startblokken.

In de L debuteerde Wilma Reijenga met Jonas van de Miedweg (Maurits 437) die de indoor mencompetitie en de Tinnen Menner afgelopen winter wonnen. Sietske Brouwer reed met Demy fan Westermeer (Hessel 480) naar de koppositie bij een van de proeven, dus dat belooft nog een mooie strijd te worden.

Sietske Brouwer met Demy fan Westermeer (Hessel 480) Foto: Johanna Faber

Ria en Allure tweemaal op kop

Ria Hettinga wist met Stal Hettinga’s Allure twee maal de koppositie in de M te pakken. Achter haar een mooie verzameling menners die de komende selectiewedstrijden. Zoals Baukje van de Weide met Ylse fan Weideshiem (Rindert 406), Janet van der Ark met Romke PJ (Folkert 353) en wat te denken van Hendrik Eppinga met Wardy 509 en Udo de Haan met Its Fan de Kressers Ster (Hessel 480).

Romke PJ verscheen ook voor de menwagen met Ilona Woltman in de Z. Ze eindigden tweemaal op kop, met stevige concurrentie van Elzelien Renssen met Veere fan Wylgster Pragt Ster Sport AAA (Wybren 464), van Fia Tubben-Van der Stoep met Tjeerd van de Bijschuur (Tsjalle 454) en ook Ria Hettinga is met Wynvrouwe fan Stal Redia (Hessel 480) in de race

En over Udo gesproken. Hij had fenomeen Yersie C Kroon AAA (Hessel 480) meegenomen en haalde in de ZZ tweemaal de koppositie. Jikke Tange met Vrouck (Reinder 452) en Karin Hoekstra met Thirza fan Panhuys (Anders 451) gaan de volgende wedstrijden ongetwijfeld de strijd aan.

Zes selectiedagen, één finale

De mencompetitie kent nog vijf selectiedagen: 28 mei in Oudega, 17 juni in Gorredijk, 10 juli in Koudum, 22 juli in Garijp en 31 juli in Oudega. De 6 beste scores tellen mee voor het klassement waarbij de finale op 13 augustus 2022 in Tolbert verreden gaat worden.

Vorig artikelTopgazon Sam E niet meer in de baan: ‘Het is mooi geweest’
Volgend artikelAlrako KFPS dressuurcompetitie Vorden