Mencompetitie Vinkega: finaleplekken komen in zicht

Nynke Veldhuis-Hilarides met Femmie fan S. (Onne 376) (Foto: Johanna Faber)

De Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen kende op zaterdag 9 december een selectiewedstrijd in Vinkega. Daar wisten een aantal menners mooie punten binnen te halen waarmee ze in het tussenklassement hun positie verstevigen of verbeteren.

B: weer Annemart en Elske

In de klasse B waren het de nummers één en twee in het tussenklassement in deze klasse van de mencompetitie die op de eerste en tweede plek eindigden. Het was wederom Annemart Ferwerda die met Elske t.W. (Markus 491) die met 197,5 punten de meeste punten bij elkaar reed. De tweede plaats was voor Marrit de Vries met Jilles fan Sparjeburd (Tiede 501) met 191 punten, een score die ook Nico Galema met TG Glanna B (Julius 486) haalde.

L: stijgers in het klassement

In de klasse L zijn de kaarten nog lang niet geschud. Eerste in deze selectiewedstrijd werd Grietje Algra met Douwina fan Algrastate, waarmee ze in het tussenklassement een mooi aantal plaatsen omhoog klimt. In deze klasse kwam Marrit de Vries wederom op de tweede plek met Ieteke Jildau fan Sparjeburd (Elias 494) en daarmee lijkt een finaleplek voor haar zeker. Derde werd Angela Hoekman met Louise fan Hindrik’s Hiem (Alwin 469) die daarmee haar positie in het tussenklassement verstevigde.

M: Nynke en Femmie winnen

De hoogste dagscore met 205 punten was voor Nynke Veldhuis-Hilarides met Femmie fan S. (Onne 376) die met haar overwinning in de top van het tussenklassement in de klasse M komt. Ria Hettinga met Iisvrouwe van Stal Redia (Jehannes 484) werd tweede en klimt daarmee ook in het klassement, Leslie Agricola kwam met Feitse G.L. (Aan 416) op de derde plaats.

Z/ZZ: Udo met Diamant

Udo de Haan won met Modelmerrie Diamant Tr. Van de Sprong (Andries 415) de gecombineerde klasse Z/ZZ. Elzelien Renssen werd tweede met Weard fan Wylgster Pragt (Hinne 427). Wilma Reijenga kwam met 197 punten op plek drie met Jonas van de Miedweg (Maurits 437). Ook Hette Jellema haalde met Drys (Fabe 348) deze score en kwam op plek vier. Het betekent dat het in deze klasse nog spannend gaat worden wie er met de beste uitgangspositie naar de finale gaat.

Zes tweespannen

Zes tweespannen kwamen in Vinkega in de baan. In de B won Wilma Reijenga met Guusje fan Westermeer en Jonas van de Miedweg (beiden van Maurits 437) en daarmee verstevigde ze haar koppositie in het tussenklassement. In de L/M won Inge Hens met haar tweespan Hayke (Andries 415) en Rikky (Tsjalle 454) en daarmee wist ze de concullega’s die in het tussenklassement dichtbij staan op afstand te houden.

Nog twee selectiewedstrijden voor de finale

Voor de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen staan er nog twee selectiewedstrijden – één in Sonnega, één in Balkbrug – op de agenda voor de finale die gehouden wordt van 16 tot en met 18 februari in Sonnega.

Vorig artikelNa- & herkeuring Eerste Bezichtiging: 12 hengsten door naar Leeuwarden
Volgend artikelJaap van der Meulen onderscheiden met een Gouden KFPS-speld