Mendistrict Noord: Daniëlla met Ieke-Renske en Ilona Woltman met Romke PJ kampioen

Daniëlla Smit met Het Swarte Paert Ieke-Renske Ster (Tymon 456) Foto: Johanna Faber

Het Noordelijk Districtskampioenschap mennen op 26 februari in Nieuwe Pekele leverde goud op voor Daniëlla Smit met haar merrie Het Swarte Paert Ieke-Renske Ster (Tymon 456) in de sterk bezette klasse L. In de ZZ ging de hoofdprijs naar Ilona Woltman met Romke PJ (Folkert 353).

Overtuigend kampioen in de L

Een week na de finale van de Horses2fly KFPS mencompetitie waren de Friese paarden succesvol in Nieuwe Pekela. Daniëlla en Het Swarte Paert Ieke-Renske konden hun prima vorm vasthouden. Nadat ze al kampioen waren geworden in Sonnega werden ze ook kampioen bij Mendistrict Noord met een score van 66,333%. Daarbij scoorden ze dik 3% hoger dan de reservekampioen en de derde plek, die werd ingenomen door vriend Udo de Haan. Het eerstvolgende Friese succes in deze klasse kwam van Leslie Agricola met Feitse G.L. (Aan 416), Berber van der Veer legde beslag op de zesde plaats met Hinte fan ‘e Wigeri Ster AA (Tsjalle 454)

Zwart podium in de ZZ

In de klasse ZZ was het podium helemaal zwart. Ilona Woltman werd met Romke PJ kampioen, Helga Flapper werd tweede met Hitske fan ‘e Wigeri Ster Sport AAA (Jisse 433), de moeder van Hinte waar dochter Berber in de klasse L mee reed. Het brons was voor Remmy Bron-Van Dam met Wimke van de ‘Haffriehoeve’ Sport (Olrik 383).

Leslie twee keer vierde

In de klasse B was Leslie ook succesvol. Met de kampioen van de Horses2fly mencompetitie Hidde fan Skarren (Markus 491) werd ze vierde, gevolgd door Nico Calis jr die met de vierjarige Klaske van de Egberdina Hoeve (Jehannes 484) vijfde werd bij deze districtskampioenschappen.
Bij de tweespannen werd Erwin Pruim met Flore M Sport (Loadewyk 431) en Gearke MA (Tsjalle 454) reservekampioen.

Vorig artikelSucces voor Renate en Laura in het zuiden: Oukje, Teunke en Floris op dreef
Volgend artikelVernieuwd MijnKFPS vraagt om nieuwe inloggegevens