Merrieveulen Theia (Auwert 514) wint in Zwitserland (met video)

Het ruim zeven maanden oude merrieveulen Theia da Monico (Auwert 514 x Wytse 462) kreeg op zaterdag 1 oktober in Zwitserland het kampioenslint van de keuring omgehangen.

Algeheel kampioen: Theia da Monico (Auwert 514 x Wytse 462)

Juryleden Sabien Zwaga en Marissa Visser roemden de fraaie bouw van Theia die een eerste premie kreeg. Haar fokker en eigenaar Regula Monico had een hele goede keuring. Bij de driejarigen werd Lia da Monico Ster (Tiede 501 x Maurus 441) opgenomen met een Ster tweede premie. Lia en Theia komen beide uit de Ygrek-fokkerij van André Ydema en hebben met Lobke Y Ster Preferent (Nammen 308), de moeder van Bente 412 en Fridse 423 een gemeenschappelijker over- en overgrootmoeder.

Stermerrie Barinja kampioen

Bij de stamboekmerries was er promotie voor Chica Jede Ster (Haike 482 x Onne 376) van Claudia Steffen. De rastypische zesjarige Chica had al in haar IBOP van 76 punten laten zien over een goede stap en lichtvoetige draf te beschikken. Chica is door Stal Jede uit Vledder gefokt uit Model Sport Preferente Prestatiemerrie Resa S., die hiermee haar zesde Sternakomeling mag verwelkomen. Voor het kampioenschap kwam er maar één merrie in aanmerking: Barinja van Aeueli Ster AA (Jasper 366 x Gjalt 426) van David Buehler. De zesjarige verdiende in haar IBOP al een fraaie score van 80,5 punten, waarbij ze voor haar beste stap een 8 kreeg. Daarmee verbeterde ze haar vorige IBOP-score met 3,5 punten. In rastype mocht Barinja wat rijker, maar in haar beweging was ze heel overtuigend. Voor stap kreeg ze een 8, voor haar draf een 8,5. Het betekende een eerste premie voor de Stermerrie die voor Kroon met name in ras tekort kwam.

Kampioen bij de merries: Barinja van Aeueli Ster AA (Jasper 366 x Gjalt 426)

23-jarige eerste premie ruin

De mooie kwaliteit op de keuring kreeg bij de hengsten en ruinen een vervolg. Met genoegen kenden de juryleden de best bewaarde 23-jarige ruin Wotan vom Neidhof Ster (Fabe 348 x Ruerd 319) van J. Hamzai een eerste premie toe. Daarnaast werd de vierjarige rastypische Hermes da Monica Ster (Alwin 469 x Andries 415) Ster en verdiende het kampioenslint bij de hengsten. Nog een kampioenschap voor succesvol fokker Regula Monico.

Vorig artikelLiza (Omer 493) wint in Hongarije
Volgend artikelMencompetitie Oenkerk: Allure (Tsjalle 454) en Aat (Haike 482) op stoom