Met het zwarte goud door het Drents Friese Woud: 86 deelnemers

Met het zwarte goud door het Drents Friese woud 2019 (Foto: Peter Landstra)

Onder ideale weersomstandigheden werd zondag 26 mei de derde editie van de buitenrit voor de zwarte parels door het Drents Friese woud gehouden. 86 deelnemers gingen van start tijdens deze buitenrit voor Friese paarden, zowel onder het zadel als aangespannen.

15 of 22 kilometer

De deelnemers kwamen uit het hele land naar de Alberthoeve in Wateren waar zowel paarden als eigenaren/verzorgers konden overnachten. De tocht- die door Paardenevenementen Drents Friese Wold wordt georganiseerd- had een lengte van 15 of 22 kilometer, vertelt organisator Kees Slot. ‘Dit jaar kon voor het eerst ook met GPS gereden worden.’

Foto: Peter Landstra

Bos, heide en spartelvijver

De rit ging eerst een stukje over de straat, daarna het bos in, afgewisseld met prachtige heide. Na 7 km kwamen de rijders aan bij de spartelvijver, een speciaal door Staatsbosbeheer aangelegde waadplaats voor paarden en honden. De meeste deelnemers gingen lachend door het water, vertelt Kees. ‘Twee haalden een nat pak omdat het paard voordat de ruiter het in gaten kreeg al ging liggen in het water.’ Langs de kale duinen ging het vervolgens weer terug naar de Alberthoeve. Op naar de vierde editie in 2020.

Foto: Peter Landstra
Vorig artikelGrand Prix-debuut Anna van de ‘Haffriehoeve’ beloond met 62,39%
Volgend artikelAngelique Renooy: ‘Doel is Z dressuur met een dameszadel