MGPNGP Mario fan Bokkum kampioen damesklasse

MGPNGP Mario fan Bokkum (v. Jasper 366) met Jolanda Schreuder (Foto: Johanna Faber)

Tijdens de viering van het Gronings Ontzet werd op woensdag 28 augustus tijdens het concours hippique in het stadspark het kampioenschap damesklasse verreden.

Negen kanshebbers

Negen kanshebbers gingen met elkaar de strijd aan en uiteindelijk wisten Xander (v. Haitse 425) met Mechteld van der Kooi, Wylster 463 (v. Rindert 406) met Nynke Bouma, Egberdina’s Lodewijk (v. Maurus 441) met Susan Bouwman en MGPNGP Mario fan Bokkum (v. Jasper 366) met Jolanda Schreuder zich te plaatsen voor de overkamping. Net als in de eerste omloop was al heel duidelijk zichtbaar dat Mario fan Bokkum in een uitstekend vorm verkeerd en zich bijzonder sterk liet zien. De hengst liet bijzonder veel souplesse in zijn presentatie zien met daarbij een ruim wegzettend voorbeen en een heel sterk gebruik van het achterbeen. In front zou de jury hem nog ietsje meer verheven willen zien, maar in totaliteit was de combinatie zo goed dat de jury unaniem deze talentvolle hengst op kop zette. Egberdina’s Lodewijk liep eveneens een zeer goede wedstrijd, was in front mooi maar in voorbeengebruik iets minder ruim dan de uiteindelijke kampioen. Lodewijk werd tweede nog voor Wylster 463 en daarna Xander.

Joce Femke van de Noeste Hoeve Sport-Elite

Sybren Minkema won met Sven B. (Wimer 461) de KFPS-Nieuwelingencompetitie en even later ook met Nane 492 de limietklasse. Augustinus Hoekstra won met GPD Ward (v. Thorben 466) en GPD Urbanis K. (v. Andries 415) de tweespanrubriek. In de ereklasse streek de bijzonder sterk gaande Joce Femke van de Noeste Hoeve (v. Tsjalle 454) met  eer. De merrie werd bijzonder netjes gereden door Nadia den Hollander en haalde met deze plaatsing het laatste punt voor het sportpredicaat tuigen. Aangezien de merrie in de discipline mennen met Pieter Okkema en in dressuur met Nadia den Hollander ook het sportpredicaat binnenhaalde is deze modelmerrie nu Sport-Elite. Bijzonder is het feit dat haar halfbroer Geert van de Noeste Hoeve (v. Maurits 437) dat onlangs ook al haalde.

 

Joce Femke van de Noeste Hoeve (v. Tsjalle 454) met Nadia den Hollander (Foto: Johanna Faber)
Vorig artikelSelectie Pavo Fryso Bokaal tuigen verdubbelt in Blauwhuis
Volgend artikelImke van de Miëde: van ‘gewoon Fries paard’ naar Grand Prix-merrie