Monique van der Meij en Sandokan winnen Hypo Fryslân Cup

De Hypo Fryslân Cup 2019 is een groot succes geworden voor de Friese paarden. Op donderdag 23 mei vond de tweede wedstrijd plaats, waarna een slim computerprogramma berekende wie de overall winnaar over de verschillende klassen en vier wedstrijden werd. De cup gaat naar Monique van der Meij met Sandokan (Jasper 366). Ook de tweede plaats was voor Monique, nu met Yldau van de Apploniahoeve (Norbert 444).

Zelf opgeleide Sandokan

Een prachtige prestatie voor Monique, die Sandokan ooit als 3-jarig paard aankocht en hem zelf opleidde naar de Z1. ‘Eind van het jaar gaan we waarschijnlijk de overstap maken naar de Z2’, vertelt Monique die 10 jaar geleden haar eerste Friese paard aankocht en ‘nooit meer ander wil.’ Haar andere paard Yldau rijdt ze voor de familie Lindeman. ‘Ze is nog maar net vier jaar, maar gaat als een speer.’

Twee keer Harmina

Ook de derde en vierde plaats van de Hypo Fryslân Cup werden bezet door Friese paarden én één amazone: Harmina Holwerda. Zowel Vigo van der Wietze (Jasper 366) als Ruscherd fan Bokkum (Norbert 444) haalden hetzelfde totaal aantal punten.

Acht Friese paarden in top 10

Met Nadia den Hollander en Yde van de Noeste Hoeve (Hessel 480) op de vijfde plaats, Lisa Minkema met Ype van de Lits (Maurits 437) op plaats zes, Afke Weidenaar met MGPNGP Maile fan Klaeiterp (Stendert 477) op de zevende plaats en Janke Thea Veenstra met Vedette PW (Tymon 456) op de tiende plaats komt het totaal aantal Friese paarden in de top tien op maar liefst acht!

Vorig artikelHarko Kwakernaat: ‘Eerst denken, dan redden!’
Volgend artikelNK-nieuws: Judith en Limited zevende in de ZZ-Zwaar