Monique van der Meij mag met drie Friese paarden naar de Hippiade

Monique van der Meij plaatst zich met drie paarden voor de Hippiade. Hier met Stal Brandsma's Tsjalda (Foto: Norine Habekothé)

De oogst aan Friese paarden die uit Groningen mee mogen doen aan de Hippiade is groot. Met twee kampioenen en één reservekampioen tijdens de KNHS Outdoorselectiewedstrijd in Groningen op 20 en 21 juli mag Monique van der Meij met maar liefst drie paarden naar het NK.

Yldau, Tsjalda én Sandokan

Op zaterdag 20 juli wist Monique zich in de L2 al gemakkelijk te plaatsen met Yldau van de Apploniahoeve (Norbert 444). Ze haalde twee overwinningen, werd Gronings kampioen en daarmee zette de combinatie de sterke scores van de laatste weken door.
Met Stal Brandsma’s Tsjalda (Alwin 469) werd Monique eerste en vierde in de twee L1 proeven en dat leverde haar in het totaalklassement het reservekampioenschap op. Met Tsjalda en Yldau plaatste Monique zich overigens dit weekend ook al voor de Alrako KFPS finale. In de Z1 was Sandokan (Jasper 366) met zijn kampioenschap de kers op de taart. Hij haalde zondag een score van 70,809% in de eerste winnende proef en 64,338% in de tweede.

Bodien Grijpstra kampioen M2

Monique was niet de enige met een Fries paard die zich selecteerde voor de Hippiade. Bodien Grijpstra kreeg na twee keer winst in haar proeven de titel Gronings outdoorkampioen in de M2 te met Matsje BV (Gjalt 426).

Z-Friezenteam kampioen viertallen

Ook het Z-Friezenteam plaatste zich met het Gronings kampioenschap bij de viertallen voor de Hippiade. Ze werden glansrijk eerste met een score van 72,167% voor de kür op muziek in de ZZ.

Prima prestaties Friese paarden

De Friese paarden presteerden goed op de Groningse outdoor kampioenschappen. Hierbij een opsomming van de combinaties die prima presteerden In de B-dressuur: Kimberley Reijgersberg met Vanity (Beart 411) en Henriette Kleefman met Whinney van de Meerbos (Gerben 479).
L1-dressuur: Barbara Postema-Korringa met Gerbrich (Jisse 433) en Henriette Kleefman met Yenthe van Rijnwoude (Gerben 479). Amber Kramer met Team Amber’s William S Fan de Noed (Alke 468).
L2-dressuur: Patrick Maris met Twirre van de Aplonia Hoeve (Aarnold 471), Daphne Meiring met Auke (Tsjalke 397).

 

Vorig artikelVideo Fokdag Garijp Hynstedagen Ta it Bihâld, 19-20 juli 2019
Volgend artikelSubtop: Gijsbert JD naar Sport Elite