Na- en herkeuring Exloo: 6 Sterren

Lucky van Visser Ster AA (Tiede 501 x Pier 448) Foto: Johanna Faber

De na- en herkeuring op zaterdag 14 oktober in Exloo leverde voor zes paarden het Sterpredicaat op, vier merries en één hengst.

Nakeuring: Fancy Ster

Op de nakeuring kwamen paarden die tijdens de laatste drie stamboekkeuring niet fit waren. Hiervan kwamen er drie in de baan, waarvan één een Ster verdiende: de voldoende langgelijnde zesjarige Fancy van der Vaart Ster (Omer 493 x Folkert 353) heeft een sprekend hoofd en mocht meer voorbeenlengte hebben. De merrie waardeert zich in beweging op met een stap met ruimte en takt en een draf met souplesse.

Herkeuring: vier merries en één hengst Ster

In de herkeuring kregen vier merries en één hengst alsnog een Ster. Jill Demi Z. Ster (Jehannes 484 x Maeije 440) showde jeugd en een correcte bovenlijn. Ze heeft een stap met takt en kracht, en in draf laat ze balans en een goed zweefmoment zien. Ook de driejarige Marijke VDS Ster (Ulbe 506 x Wimer 461) ging van een derde premie naar een Ster. De hoogbenige en rassige Marijke stapt met ruimte en takt waarbij ze wat meer buiging in de sprong mag maken. In draf heeft ze kracht en souplesse waarbij ze haar voorbeen nog wat meer mag uitleggen.

Lange voorpluk

De derde Ster ging naar Nina fan it Roaske Ster (Maurits 437 x Beart 411) die veel ras liet zien mede dankzij een fraaie lange voorpluk. Ze is evenredig gebouwd met een een lang en iets hellend kruis, ze stapt taktmatig en ruim, haar draf was wat in een hoog ritme en een mooie buiging in het achterbeen.De vierjarige Lucky van Visser Ster AA (Tiede 501 x Pier 448) heeft een royale voorhand en een flink pak behang, ze is evenredig gebouwd en mocht wat meer lengte in het kruis hebben. Haar stap is actief, in haar draf liet ze veel zweeefmoment en balans zien en daarmee klom ze op van Stamboek naar Ster met een tweede premie.

Hengst Loadewijk Ster

Eén hengst meldde zich bij de herkeuring en verdiende zijn Ster. De vierjarige Loadewijk Ster (Tsjalle 454 x Wibe 402) heeft front, veel ras en is correct gebouwd. Zijn stap is wat kort en taktmatig, zijn draf is opwaarts met veel afdruk, balans en souplesse.

 

 

Vorig artikelPromotiekeuring: Jeltsjen Wilora en Andrea Kroon, Famcke en Lisa Voorlopig Kroon
Volgend artikelVideo: de mega strandrit met 500 Friese paarden in één minuut