Na twee jaar eindelijk weer een Boerebrulloft: bruidegom leert mennen!

Met paarden fokken deed hij al, en ook het bouwen van een nieuwe paardenstal is voor Anwar Hilverts een fluitje van een cent Maar mennen kon hij al niet. Tot begin dit jaar.

Sjees met eigen Geartje ervoor

Anwar Hilverts gaat namelijk trouwen met zijn Tina Praamstra. En wel op de Boerebrulloft op woensdag 27 juli. En dus ging de sportieve Anwar op les bij Klaas Buist om de sjees waarmee ze naar Joure gaan helemaal zelf te besturen. Met ook nog eens hun eigen 20-jarige merrie Geartje Ut de Trieme Ster A (Ulbert 390 x Dirk 298) voor de sjees die ze van Jan Eppinga geleend hebben. ‘Geartje heeft er al helemaal zin in’, vertelt Tina. ‘Na acht jaar hebben we haar weer ingespannen en ze vindt het prachtig.’

Wellicht een mooie hobby

Het toekomstige echtpaar heeft inmiddels zelf een menwagen gekocht dus Tina verwacht dat Anwar ‘er niet meer mee stopt. We hebben ook nog wat jong paarden, het zou mooi zijn wanneer we er een hobby van kunnen maken.’

De laatste Boerebrulloft dateert van 2019 toen Sale Visser en Hilda de Vries elkaar het ja-woord gaven. Ook Anwar en Tina gaan écht trouwen, met mooi weer voor de boeg gaat het een prachtig evenement worden in Joure. Zaterdag zullen Tina en Anwar het feest nog eens dunnetjes overdoen met vrienden en familie.

Het programma van de Boerebrulloft ziet er als vanouds uit: de bruiloft start om 11 uur in Joure bij Park Heremastate. De Bruiloftsmaaltijd, gevolgd door de harddraverij en de ringrijderij volgen in de loop van de dag.

Voor iedereen die een kijkje wil nemen, klik hier voor het volledige programma

 

Vorig artikelLivestream IBOP – woensdag 27 juli start om 8.00 uur
Volgend artikelEise 489 en Jurre 495 pakken tandemtitel