Nane 492 en Wylster 463 showen sportgenen

Foto's: Karin Sevink

De presentatie van Nane 492 was extra bijzonder omdat hij kampte met een peesblessure, zo vertelde Germ Aise Bouma in een interview tijdens de HK 2021. ‘Het is nog wel een droom om een keer kampioen te worden.’ Nane 492 en Wylster 463 presenteerden zich nog een prachtige groep sportpaarden.’

Drie maal Nane 492-nakomelingen in het tuig

Van Nane 492, de reservekampioen van de HK 2020, presenteerden zich drie jonge paarden in het tuig die hetzelfde dynamische beeld als hun vader lieten zien: Foekejan fan de Tibsterwei Ster AAA (Nane 492 x Aan 416), 84 punten in zijn aangespannen ABFP-proef, werd door Germ Aise Bouma voorgebracht. Eebert van de Egberdinahoeve Ster (Nane 492 x Norbert 444) met Demi van Nispen die de hengst aankocht als opvolger voor haar toppaard Hunk. De derde nakomeling van Nane 492 was Date B Ster AAA (Nane 492 x Jisse 433), die bij zijn ABFP maar liefst 84 punten liet noteren, werd gereden door Sybren Minkema. Met Leonie Evink mag Date naar de finale van de Friesian Talent Cup.

Sportpaarden van Wylster 463

Wylster 463 – met zijn vaste amazone Leonie Evink in het zadel – werd in de ring vergezeld door twee nakomelingen, waarvan één de afgelopen Model geworden merrie Summer van Stal Berkmeer Model Sport AAA (Wylster 463 x Ielke 382). De 7-jarige merrie haalde een IBOP van 83 punten en komt inmiddels uit in de klasse Z2. Ze was halve finalist in de Pavo Fryso bokaal en nam deel aan de EK voor Friese paarden. Haar eigenaren Bertus en Lias Sijs uit Obdam hopen met amazone Lisette Westerbeek Summer te rijden naar het Sport Elite predicaat. Maar in maart krijgt deze topmerrie eerst nog een veulen.
De tweede Wylster was Olbert fan Wylgster Pragt Ster Sport A, sportnaam Olbert B. De 8-jarige hengst is gefokt door John Pragt en in eigendom van Carien Schnieder uit Bergen. Olbert wordt gereden door Marleen Glorie die Olbert uibrengt in de Lichte Tour waar ze al meerdere malen scores boven de 60% haalden. Nog één zo’n wedstrijd en de 8-jarige hengst is Sport Elite. Zijn souplesse, appuyementen, wissels, pirouettes én zijn karakter zijn de sterke punten van Olbert.

 

Vorig artikelJurre 495 kan het ook zonder publiek (met video)
Volgend artikelAlwin 469 en Aarnold 471 naar kampioenskeuring oudere hengsten (met video)