Nathalie Vorenhout: ‘Anna gaat voor mij door het vuur’

Nathalie Vorenhout - Anna van de Haffriehoeve Europees Kampioenschap 2017 © DigiShots

Nathalie Vorenhout maakte op 8 maart bekend dat ze ‘de mega trotse eigenaresse’ is geworden van Anna van de Haffriehoeve (Rindert 406) Sport Elite Kroon. Nathalie start met Anna in de Inter 2 en reed haar altijd voor eigenaar Henk Seerden.

In vijf jaar van L1 Inter 2

Vorenhout komt met Anna uit in de Inter 2 en maakt haar klaar voor de overstap naar de Grand Prix. ‘Samen met de eigenaar gingen we op zoek naar een nieuw paard, Anna kwam als 5-jarige Ster merrie op mijn pad. Ik deed Anna aan de longe en ze galoppeerde super makkelijk’, vertelt Vorenhout. ‘Anna was nog onbeleerd en eigenlijk heb ik haar altijd zelf gereden. Van de L1 hebben we in ongeveer 5 jaar tijd nu de Inter 2 bereikt.’ Anna wist in 2014 nog fokdagkampioen in Wolvega te worden en won de KFPS Alrako competitie in de Lichte Tour. ‘Zwakke punten heeft Anna eigenlijk niet, ze heeft zoveel werklust en kan de wissels heel erg makkelijk springen’, vertelt Vorenhout. ‘Het is echt een paard dat voor mij door het vuur gaat.’

Eigenaar verhuisd, paard te koop

‘Eigenaar Henk Seerden belde mij twee weken geleden met het nieuws dat hij Anna wilde verkopen’, vertelt Nathalie. Seerden is van Wapserveen verhuisd naar Sellingen in de provincie Groningen, terwijl Anna bij Nathalie in haar Drentse stal in Eesveen is blijven staan. ‘Je hebt dan meer afstand, ik vond het tijd om haar te verkopen en ik vind het mooi dat Anna bij Nathalie blijft.’ Zelf heeft Seerden nog een 3-jarige Jasper 366 dochter van Anna in eigendom.
Nathalie was zich ervan bewust dat Anna ooit verkocht zou worden. ‘We zijn zo dichtbij de Grand Prix dat ik het nu gewoon wil afmaken. Gelukkig kreeg ik de kans om haar te kopen, nu hoeven we geen haast te maken. We gaan afmaken waar we aan begonnen zijn.’

Ooit een veulen fokken

‘Ook nadat we uitgereden zijn zal Anna bij ons blijven’, geeft Nathalie aan. ‘Dan kunnen we misschien wat veulens met haar fokken, ze is inmiddels een Kroon merrie. En ze mag daarna bij mijn schoonouders oud worden en genieten van haar pensioen. Het is gewoon een fantastisch beest en ze gaat nooit meer weg.”

Bron: De Hoefslag

 

Vorig artikelWâte, Willem en Tjerrie in de finale van Horsefood Dressuurtalent
Volgend artikelFrenk Jespers: ‘maak de koppeling tussen keuring op exterieur en functionaliteit als sportpaard’