Nieuwe aspirant juryleden: Marissa Visser en Anouk Holleman

Het jurycorps van het KFPS is versterkt met twee nieuwe aspirant juryleden: Marissa Visser uit Langweer en Anouk Holleman uit Uitgeest.

De beide dames zijn gescout uit de cursus Beoordelen die het KFPS voor haar leden verzorgt. Met hun benoeming tot aspirant jury zullen ze binnenkort op de keuringsvelden te zien zijn, waar ze zich – onder hoede van de ervaren juryleden – verder zullen bekwamen in het keuringsvak.

Marissa Visser (25 jaar) is al vanaf haar jeugd betrokken bij de Friese paarden. Bij Reitze en zijn dochter Klaske Dite Faber in Dijken leerde ze rijden en mennen en helpt ze nog steeds bij het trainen en verzorgen van de paarden. Bij stal fan de Goëngamieden heeft ze ervaring opgedaan met jonge paarden en het keuringsklaar maken. Het volgen van de cursus Beoordelen was een logische vervolgstap voor deze enthousiaste liefhebber van Friese paarden. Marissa werkt als filiaalmanager bij het Kruidvat en heeft een eigen beautysalon die ze wil uitbouwen naar een volwaardig bedrijf. Haar benoeming als aspirant jurylid is ‘een droom die uitkomt. Ik zal vol trots het opleidingstraject als jurylid gaan volgen.’

Marissa Visser
Marissa Visser

Anouk Holleman was ook al heel jong een ‘paardenmeisje’, zoals ze het zelf zegt. Ze reed recreatief met een Arabier en dressuurwedstrijden met een KWPN-ruin. De Friese paarden ontdekte ze zo’n tien jaar geleden toen ze bij een hobbyfokker een Friese merrie mocht rijden. ‘Als amazone heb ik helaas niet veel talent’, merkt ze op. ‘Met de voeten op de grond, paarden beoordelen, taxeren en rapporten schrijven gaat me beter af.’ Anouk is Register-Taxateur VRT Paarden en als zzp-er werkzaam bij Paardentaxatie Noord-Holland. Ze is aankoopbegeleider en voorzitter van de Vereniging Eigen Paard en lid van het kernteam van het zo succesvolle project Eigenaar zoekt Ruiter. In overleg met het bestuur en de integriteitscommissie van het KFPS heeft Anouk besloten zich in haar werkzaamheden buiten het jurykorps niet bezig te houden met Friese paarden om (de schijn van) belangenverstrengeling te voorkomen. Met haar ervaring en enthousiasme is ze een welkome aanvulling binnen het jurycorps.

Anouk Holleman
Anouk Holleman
Vorig artikelBlog Ester: zachte hinnikjes als je weer thuiskomt van vakantie
Volgend artikelLivestream Denemarken – 30 en 31 juli