Nieuwe fokwaarden

Eind december zijn van alle KFPS stamboekhengsten nieuwe fokwaarden berekend. Daarbij is alle informatie tot en met de eerste bezichtiging vanaf begin december meegenomen. Onderaan dit artikel staat de link om het excell-bestand te downloaden. In deze publicatie staan alleen de fokwaarden met een betrouwbaarheid van 30% of hoger.

Scores, gegevens en berekeningen

De fokwaarden voor exterieur en beweging zijn gebaseerd op de lineaire score gegevens en cijfers die tijdens de keuringen, ABFP- en IBOP-testen worden vastgelegd. De verwantschapspercentages zijn onlangs berekend door Wageningen University.
De fokwaarden voor Sport zijn gebaseerd op de hoogst bekende sportstanden (mennen)dressuur vanuit het KNHS en de fokwaarden karakter zijn gebaseerd op de scores gegevens bij de ABFP-testen.

Alle fokwaarden in MijnKFPS

Naast de stamboekhengsten zijn ook voor de paarden die gekeurd zijn, of waarvan voldoende resultaten in de competitiesport bekend zijn, de fokwaarden berekend. Alle nieuwe fokwaarden zijn bijgewerkt in MijnKFPS. De berekening van de verwantschapspercentages van de jonge merries volgt medio januari.

Volledige publicatie in Hengsteninformatie 2024

De volledige gegevens van alle hengsten en een toelichting van de fokwaarden worden gepubliceerd in de Hengsteninformatie 2024 die begin 2024 aan de leden zal worden toegestuurd en online naast Nederlands ook in het Engels beschikbaar komt.

Op de website van het KFPS (www.kfps.nl) is informatie over de hengsten te vinden onder Informatie over fokkerij en via MijnKFPS – Hengstendatabase. Bovendien kunt u door selectiecriteria aan te geven, selecties maken in hengsten.

Download hier de complete lijst met fokwaarden van de stamboekhengsten december 2023

Vorig artikelDe laatste competitiepunten van 2023 bij H2f-selectiewedstrijd in Sonnega
Volgend artikelMencompetitie Sonnega: een-na-laatste voor de finale