Nieuwe internationale (online) dressuurcompetitie voor Friese paarden

Iris Sijtsma - Fedde van de Pole Selectie WK Jonge Dressuurpaarden © DigiShots

Vanaf 1 januari 2023 organiseert het UKFS (United Kingdom Friesian Studbook) een jaar lang een online dressuur competitie speciaal voor Friese paarden. Zowel deelnemers uit het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten kunnen zich inschrijven en deelnemen.

Tot Z2 niveau

Deelnemers rijden thuis een dressuurproef van de British Dressage Association, filmen deze en sturen hem op. De proef zal online beoordeeld worden door gekwalificeerde Britse juryleden. Meedoen kan vanaf klasse BB, in het Verenigd Koninkrijk genaamd ‘Introductory’ en zonder galop, tot aan ongeveer de klasse Z2. In deze klasse zal een vliegende wissel getoond moeten worden en heet in het Verenigd Koninkrijk ‘Advanced Medium’.

Prijzen en rozetten

De competitie loopt van 1 januari tot 31 december 2023 en maandelijks zullen er wedstrijden uitgeschreven worden. Aan het einde van het jaar zullen de best scorende combinaties beloond worden met verschillende prijzen en rozetten, beschikbaar gesteld door de UKFS.

Deelname voor geregistreerde Friezen

Deelname aan de competitie is open voor geregistreerde Friese paarden wereldwijd en inschrijving kan op de website Dressageanywhere.com, die bekend staan om hun online competities. Alle regels en voorwaarden staan hier duidelijk beschreven, het een en ander wijkt af van de KNHS regels, dus lees je goed in.

Meer informatie zal binnenkort verschijnen op de website van dressageanywhere.com

Vorig artikelLivestream IBOP – donderdag 24 november
Volgend artikelZamke fan Steendans (Thorben 466) Voorlopig Model in Colombia