Nieuwe ledenraadsleden buitenland zijn gekozen

De regiovergaderingen buitenland hebben al de eerste nieuwe ledenraadsleden opgeleverd.
Voor Europa zijn Line Grundtvig-Sorensen uit Denemarken en Sophie loannou Georgiou uit Cyprus verkozen. Van buiten Europa nemen Jose Rodriquez uit Costa Rica en Jack Vanderkooi en Erin Miley zitting in de ledenraad.

Grote betrokkenheid buitenlandse leden

Het enthousiasme van de buitenlandse leden voor de online vergadering is groot, zo laat KFPS directeur Marijke Akkerman weten. ‘We hebben goede discussies waaruit blijkt dat elk land, of elk werelddeel wel weer zijn eigen uitdagen heeft. Dat zet ons als organisatie ook weer aan het denken.’ De discussie bijvoorbeeld over de laagverwante hengsten is niet overal gelijk omdat niet alle buitenlandse leden de beschikking hebben over (diepvries)sperma. ‘Desalniettemin zijn de buitenlandse leden betrokken, geven ze hun mening en waarderen ze het dat ze gehoord worden.’

Vier online regiovergaderingen voor het buitenland

Dit jaar zijn er voor het eerst drie online vergaderingen gehouden voor de buitenlandse leden. Donderdag 12 mei was de eerste met een vergadering in het Duits en vrijdag 13 mei twee vergaderingen in het Engels voor de EU, Down Under en Zuid- Amerika. De leden van de FHANA zitten op zaterdag 14 mei aan het beeldscherm. Daar waren de ledenraadsleden al van tevoren verkozen en zullen worden voorgedragen bij de ledenraadsvergadering.

Officieel zitting in ledenraad op de ledenraadsvergadering

Op vrijdag 20 mei zal de ledenraadsvergadering plaatsvinden waarbij de nieuwe ledenraadsleden aan het eind van de vergadering officieel zitting gaan nemen in de KFPS ledenraad. Op dat moment zullen ook alle nieuwe ledenraadsleden uit Nederland bekend zijn, want die regiovergaderingen zijn nog in volle gang.

Vorig artikelLivestream locatiekeuring Stal Lueks – 14 mei
Volgend artikelVijf sterren op locatiekeuring Stal Lueks