Nieuwe Modelmerrie in Amerika: Vlinder van WoppieWoppie (Jerke 434)

Links kampioen en Modelmerrie Vlinder van Woppiewoppie (Jerke 434), rechts reserve algeheel kampioen Abe D. fan Sumar Ster (Jehannes 484)

Op de keuring in New England in Amerika hebben juryleden Wil Thijssen en Frans Smits de achtjarige Vlinder van WoppieWoppie Model AA (Jerke 434 x Folkert 353) Model gemaakt en fokdagkampioen. Het reserve algeheel kampioenschap ging naar de kampioen bij de ruinen: Abe D. fan Sumar Ster (Jehannes 484 x Sape 381) kreeg een Ster met een eerste premie.
Vlinder is gefokt door de familie Hommers uit Milheeze en in eigendom van Justin en Danielle Piascik van Brookside Friesians. Ze had al een IBOP-score van 75 punten en voor de keuring wist ze de score naar 78 punten te verhogen, met een 7,5 voor stap, draf en schakelen, waardoor ze naast Model ook het AA-predicaat kreeg. Als reserve kampioen bij de merries werd de best bewaarde 18-jarige Modelmerrie Mira-Viktoria vom Lindenbaum Model Sport AA (Tsjalke 397 x Feitse 293) opgesteld.

Zeven Sterren

Bij de vierjarige en oudere merries vielen veel Sterren. Bij de veulenboekers werden Ster met een tweede premie: de negenjarige Rhylee B. Ster (Tsjalke 397 x Feitse 293), de zesjarige Bea Hanna K. Ster (Wytse 462 x Jisse 433), gefokt door de familie Kruis uit Heeg, de vijfjarige Dryske fan Winn Ster (Norbert 444 x Lolke 371) en Geertje from MF Ster (Hessel 480 x Sipke 450).
Van de vier driejarigen werden twee merries opgenomen met een Ster tweede premie. Jannie of Sea Chanty Farm Ster (Teade 392 x Ulbert 390) en Juliaantje of Sea Chanty Farm Ster (Alwin 469 x Maeije 440) beide merries werden gefokt door Susan Gear-Porter en zijn in eigendom van Daniel & Tomothy Dali. Daarbij komt Juliaantje uit de door Gabrielle van Tilborg gefokte Extra Mooi fan Dulve Ster Sport AA.
Bij de vier jaar en oudere stamboekmerries kreeg de sterk stappende Icebell G. van de Sprong Ster (Eise 489 x Beart 411) een Ster met een tweede premie. Icebell is gefokt door Anita van Kempen en in eigendom van Rebecca Wildstein.

Twee Sterruinen met een eerste premie

In de klasse van twaalf veulenboekruinen werd naast Abe – gefokt door Durk Deelstra uit Sumar –  ook Dries van de Raak (Hette 481 x Sjerp 446) Ster met een eerste premie en Wytse of Sea Chanty Farm Ster (Bente 412 x Jasper 366) en Guillermo Ster (Teade 392 x Anne 340) een Ster met een tweede premie.

AAA-IBOP’s

In het sterk bezette veld van IBOP deelnemers vielen twee AAA-scores. Zhob van de Waterhoeve Ster (Beart 411 x Teunis 332) liet 83,5 punten noteren waarbij hij een 8 kreeg voor impuls, souplesse en galop. Op de keuring verdiende de ruin een Ster met een tweede premie. De 15-jarige Zhob is gefokt door de familie Gerritsen in Oosterhout en in eigendom van Pattaconk Farm. Deze fokker nam ook het tweede paard met een triple A-notering mee naar huis: Arwyn fan it Waad Ster Sport Elite (Doaitsen 420 x Ulbert 390). De veertienjarige Arwyn, gefokt door Theo Bruggeling, kreeg 84,5 punten, met een 8 voor impuls, stap én draf. Arwyn haalde zijn Sport Elite in Nederland met Susan Wind die hem in drie disciplines naar Sport reed en met name in tuig indruk maakte met Arwyn.

Een hengstveulen met een eerste premie

Van de acht veulens kregen er zeven een tweede premie, één kreeg het oranje lint omgehangen. T’Quinten van Brookside (Auwert 514 x Omer 493) van Justin en Danielle Piascik die T’Quinten fokten uit Ster AA merrie Fenna van de Gracht.
Een eerste premie was er voor enterhengst Steppenwolf of Sea Charity Farm (Tiede 501 x Wierd 409) en entermerrie Sarah of Sea Chanty Farm (Matthys 504 x Ulbert 390) van succesvol fokker Susan Gear-Porter.

Sjouke 453 en Wolfert 467

KFPS stamboekhengsten, de 17-jarige Sjouke 453 en de 15-jarige Wolfert 467 presenteerden zich nog prima voor juryleden Wil Thijssen en Frans Smits die met de prima resultaten een hele mooie keuringsdag hadden.

Vorig artikelIndoor Friesland : Auke (Jouwe 485) en Teun 505 brons in Probarn Team Challenge
Volgend artikelNieuwe tuigtalenten dienen zich aan