NK-Indoor: vierde plaats voor Esmeray Ijbema en Vaya PE

Esmeray IJbema - Vaya PE KNHS Indoorkampioenschappen 2020 © DigiShots

De laatste dag van het KNHS Indoorkampioenschap heeft voor Esmeray IJbema en Vaya PE (Tymon 456) de vierde plaats opgeleverd in de B-dressuur. Op zaterdagmiddag 7 maart haalden ze een score van 68,167% in Ermelo, slechts 1,2% verwijderd van de nummer één.

Succesvol duo

Daarmee heeft de pas 16-jarige amazone met haar zesjarige merrie al een hele reeks prachtige successen geboekt. Pas een half jaar vormen ze een duo, maar ze wisten al Fries kampioen te worden in de B-dressuur, haalden het kampioenschap in de Horses2fly KFPS sportcompetitie binnen en daar kreeg Esmeray ook al de Young Talent Award uitgereikt voor de meest succesvolle jongeling bij het NK voor Friese paarden.

Uit stam 50

Vaya heeft als stamboeknaam Vedette P.J. en werd door Piet Faber, bonusvader van Esmeray, aangekocht voor de fokkerij. De merrie komt uit stam 50 en heeft als moeder de Model- en Sportmerrie Annette fan ‘e Hamsterheide (Doaitsen 420), gevolgd door de Ster Preferente Prestatiemerrie Dette (Fetise 293). Esmeray en Vaya hadden meteen een klik, zo vertelde ze eerder op Phryso.com. ‘Piet wil eigenlijk met Vaya gaan fokken, maar ik mag haar dit jaar nog lekker in de sport rijden.’

Vorig artikelLinda de Boer: ‘Ynskje wordt elk jaar beter’
Volgend artikelPeter Spahn en Elias 494 swingend naar derde plaats in de kür op muziek (met video)