450 deelnemers aan mega Strandrit Friese Paarden *video*

Vanwege het geweldige succes van de strandritten Friese Paarden in voorgaande jaren, heeft de organisatie SFP besloten om het evenement opnieuw te organiseren. Bijna is het zover: op 12 oktober worden maar liefst 450 Friese paarden verwacht, een record.

Tijdens de edities van 2010, 2013 en 2016 denderden bijna 400 combinaties over het strand van Callantsoog. Duizenden mensen en diverse lokale media waren toegestroomd om dit schouwspel te zien, en dat zal ook dit jaar zo zijn. Een enorme grote stoet van prachtige zwarte paarden met wapperende manen die met elkaar het strand op gaan, honderden klepperende hoeven door de straten van Huisduinen, dit zijn de perfecte ingrediënten voor een bijzonder schouwspel.

Hoe ziet de dag er uit?

Tussen 10:00 en 12:00 uur verzamelen de deelnemers zich bij de strandopgang Drooghe Weert in Julianadorp.

Klokslag 12:00 uur vertrekt de enorme stoet met gitzwarte paarden via de strandopgang in noordelijke richting naar Huisduinen.

Hier aangekomen maken de paarden en berijders een lus door het dorp en komen ze langs het Fort Kijkduin. Dit fort is in de tijd van Napoleon gebouwd en fungeert tegenwoordig als museum. Tevens passeert de stoet vuurtoren ‘De Lange Jaap’ welke de hoogste gietijzeren vuurtoren is van Europa.

Eenmaal terug op het strand wordt de terugreis richting Julianadorp/Callantsoog ingezet. Rond 15:00 uur is de terugkeer bij de plaats van vertrek.

Buitenlandse deelnemers

De mega strandrit voor Friese paarden is inmiddels ook in het buitenland razend populair. Dit jaar worden combinaties verwelkomd uit Amerika, Zwitserland, Denemarken en Duitsland.

Publiek is deze dag van harte welkom om dit spektakel van briesende zwarte paarden en trappelende paardenhoeven te aanschouwen.

Terugblik op de editie van 2016:

Meer informatie over de Strandrit Friese Paarden.

Foto: Shutterstock

Vorig artikelOndernemersavond: ondernemen, marketing en communicatie
Volgend artikelBrandnetels? Laat je paard er gerust van eten!