Noordelijke menkampioenen: Gonne en Lutske, Liesbeth en Aat en Udo met tweespan

Gonne Dijkstra en Lutske fan Egypte: kampioen noordelijk menkampioenschap.

Op zaterdag 2 en zondag 3 maart werden in Beilen de Noordelijke menkampioenschappen gehouden en daar was een hoofdrol voor de Friese paarden weggelegd.

Gonne kampioen, Marrit reserve

In de klasse B kregen Gonne Dijkstra en Lutske fan Egypte (Alke 468) het kampioenslint omgehangen nadat ze van beide juryleden de hoogste punten had gekregen in de B. De reservetitel ging naar Marrit de Vries met haar eigengefokte Jilles fan Sparjeburd (Tiede 501).

Liesbeth en Aat zetten zegereeks voort

In de klasse Z eindigden ook twee Friese paarden op het podium. De winnaar van de ‘Tinnen Menner’, Liesbeth van de Wal-Haanstra wist in Beilen ook kampioen te worden. Met Aat van de Wolwarren (Haike 482) haalde ze het goud, maar niet zonder strijd. Want ook Nynke Veldhuis-Hilarides kreeg met Femmie fan S. (Onne 376) bij een van de juryleden de hoogste score. Na optellen van alle punten bleken Nynke en Femmie goed voor het reservekampioenschap.

Tweespan kampioen fan de Kressers

Net als in Sonnega eind februari waren ook Udo de Haan en zijn tweespan Twinn (Bartele 472) en zoon its fan de Kressers (Hessel 480) in goede doen. Het tweespan werd -wederom- overtuigend kampioen. Daarbij wist Its ook individueel in de klasse ZZ het reserve kampioenschap op zijn naam te schrijven. Bij de tweespannen was het brons in de gecombineerd L/M voor Erwin Pruim met zijn Flore M (Loadewyk 431) en Ouck fan Hickaerd (Maurits 437).

L met veel Friese paarden

De meeste Friese paarden verschenen aan de start in de klasse L. Het kampioenschap haalde een zwarte parel net niet binnen, met Marrit de Vries met Ieteke Jildau fan Sparjeburd (Elias 494) en Leslie Agricola met Hidde fan Skarren (Markus 491) die zilver en brons wonnen, kleurde het podium toch zwart. Voor Marrit betekende het haar tweede zilveren prijs in dit menkampioenschap.

Debuut met reservekampioenschap

In de klasse M haalden Susan Wind en Diesel Galloper (Omer 493) bij hun debuutwedstrijd in het mennen het zilver binnen. In de dressuur is Diesel al Sport, eind maart zullen Susan en Diesel debuteren in de ZZ Zwaar en in mei volgt het debuut in de ereklasse tuigen. Daarmee ligt de zevenjarige hengst op koers voor het Sport Predicaat in drie disciplines. Tussendoor doet de combiantie mee aan de trainingsdag voor het WK jonge dressuurpaarden en staat ook de Friezentrein op het programma.

 

Vorig artikelJubilerend JongKFPS: 15 jaar vol paardenvriendschappen
Volgend artikelPaardenman Arjan Jansen overleden