Nynke Veldhuis en Femmie fan S. dagtopper indoorkampioenschap mennen

De winnaars enkelspan B: Nynke Veldhuis-Hilarides (links) en Aaltje Dijkstra (Foto: RSV Milleniumruiters)

Met 73,083% in de B-dressuur haalde Nynke Veldhuis-Hilarides met Femmie Fan S. (Onne 376)de hoogste score tijdens de indoorkampioenschappen mennen op zaterdag 15 februari in het Drentse Zuidwolde.

Lutske en Silke ook succesvol in tandem

In de uitslag van de regio menwedstrijd vielen de Friese paarden op. Bij de tandems won Koerina Dijkstra met de halfzusjes Lutske Bernou fan ‘e Ies (Maurus 441) en Silke Bernou fan ‘e Ies (Norbert 444). De dubbelspannen was voor Ito Werkman met Marjet en Sofie N (Jerke 434), die 70,917% lieten noteren.

Tuigwinnaar Ysbrand P.J. ook succesvol in mennen

In de klasse B haalde Aaltje Dijkstra met Lutske Bernou fan ‘e Ies een tweede plaats. De klasse L betekende winst voor Udo de Haan met Ysbrand P.J. (Gerben 479) met 65%. Ysbrand wist begin van het jaar ook al de sportcompetitie tuigen te winnen. In de M-dressuur won Koerina Dijkstra met Silke Bernou fan ‘e Ies, gevolgd door Ilona Woltman met Romke P.J. (Folkert 353).

Berber, Udo en Hette rijden sterk

In de Z was Berber van der Veer met Rixt fan ‘e Wigeri (Thorben 466) de sterkste met 64,750%. In de ZZ won wederom Udo de Haan met Vita S.A. (Norbert 444) met 67,667%, gevolgd door Hette Jellema met Drys (Fabe 348).

Voorbereiding finale Horses2fly KFPS sportcompetitie

Voor een flink aantal Friese paarden was het indoorkampioenschap ook al een mooi voorproefje voor de finale van de Horses2fly KFPS sportcompetitie, die op vrijdag 21 februari in Sonnega op de agenda staan.

Vorig artikelYpe en Zafirah van de Lits met de oortjes erop naar tweespan overwinning
Volgend artikelRegiokampioenschap Groningen: zilver voor Monique van der Meij en Stal Brandsma’s Tsjalda (Alwin 469)