Officiële overhandiging Friesian Horse Kalender in stijl met Friese paarden

Op zaterdag 7 oktober is de eerste officiële uitreiking geweest van de Friesian Horse Kalender. Arno Brok, de Commissaris van de Koning in Friesland, en Marga Waanders, burgemeester van de gemeente Waadhoeke, ontvingen de kalender met foto’s van 14 Friese KFPS stamboekhengsten langs de elfstedenroute van de zussen Sabien en Marjon Zwaga, twee van de initiatiefnemers van de kalender waarvan de opbrengst naar kankeronderzoek gaat. Vanzelfsprekend was de overhandiging geheel in stijl met Friese paarden en authentiek gerij.

14 fraaie hengsten op bijzondere Elfsteden-plaatsen

Nane 492, Boet 516, Wytse 462, Matthys 504, Markus 491, Herre 524, Alger 522, Gosse 526, Hildwin 528, Waander 512, Jehannes 484, Reinder 452, Aan 416 en Bartele 472. Dat zijn de 14 hengsten die deze verjaardagskalender sieren. Ze werden door topfotograaf Laura Dijkslag vastgelegd bij de elf steden van de Elfstedentocht, én bij het elfstedenmonument. De coördinatie van deze editie lag geheel in handen van Marjon Zwaga. De kalender vindt inmiddels gretig aftrek, ook in het buitenland. Bestellen kan via de website van de Friesian Horse Kalender.

Opgedragen aan Louise Hompe

De initiatiefnemers Sabien Zwaga, zus Marjon, Louwrens Mellema droegen deze kalender op aan Louise Hompe, de KFPS inspecteur die begin mei 2023 overleed aan de gevolgen van kanker. Bij dit officiële moment waren dan ook Ralph Wijnmaalen, de man van Louise en haar paardendochter Marrit van Ingen Schenau aanwezig. Ze werden net als de andere gasten vervoerd in een koets voortgetrokken door Friese paarden. Gert van Dijkhuizen met zijn tweespan en open landauer haalde de Commissaris van de Koning hoogstpersoonlijk thuis op en reed met burgermeester, Sabien en Marjon naar Franeker voor de eerste overhandiging. Elbert-Wim Andela en Hiltje Holtrop vervoerden Ralph en Marrit met hun éénspan.

Vierde in de reeks, al € 55.000 opgehaald

Deze kalender is de vierde in de reeks die in 2020 begon met een kalender met Friese paarden en stoere mannen, in 2021 gevolgd door Friese paarden en powervrouwen. In 2022 stond de kalender bol van de Friese paarden en ambassadeurs van het Friese paard. In totaal werd er al meer dan € 55.000 opgehaald voor onderzoek naar kanker.

 

 

Vorig artikelKeuren in de VS: Famke Maaike (Julius 486) Kroon en kampioen
Volgend artikelCK-kampioen Berber toegetreden tot illuster rijtje CK-kampioenen