Onder de hamer: halfbroer van Elias 494, kampioensveulen Klaske Kune én Kroonmerrie Anna Elske

Jonge getalenteerde paarden, interessante fokmerries of een Fries paard om mee te schitteren op wedstrijden of lekker te relaxen in het bos? Het aanbod op de kerstveiling op zaterdag 21 december in manege Bartels in Mariënheem omvat 28 bijzondere Friese paarden.

Uit de moederlijn van Jasper 366

Om even een paar voorbeelden te noemen: Flinter van Panhuys (Markus 491), een twee-en-eenhalfjarige merrie uit dezelfde moederlijn als Jasper 366. Thorren van de Demro Stables, een Thorben 466 uit de moeder van Elias 494. Thorren loopt M1-dressuur en reed een IBOP van 80,5 punten. En wat te denken van de 11-jarige drachtige Kroonmerrie Anna Elske R (Tsjalke 397), betuigd en bereden en in 2017 werd ze nog kampioen bij de oudere merries op de fokdag in Drachten.

Halfbroer Tiede 501

Het selectieteam bestaande uit Tom Folmer, Jelmer Chardon en Age Okkema heeft verder ook nog een aantal zeer interessante jonge paarden weten te scouten voor de veiling. Zo komt de veulenkampioen van de fokdag van Fokvereniging Groningen Drente: Klaske Kune van de Arebo Hoeve. Ze komt uit de eerste lichting nakomelingen van Ulbrân 502 en kwam in de top drie beste merrieveulens op de Centrale Keuring. Ook Joekel van de Zunne (Epke 474) wordt geveild. Hij is een halfbroer van Tiede 501, afgelopen jaar de leverancier van de meeste eerste premie veulens.

Veiling, muziek en show

De kerstveiling is vijf jaar uit beeld geweest, maar de opzet is hetzelfde gebleven. Naast de te veilen paarden zal de avond bol staan van muziek, show en gezelligheid, in kerstsfeer vanzelfsprekend.
Kijk voor het volledige aanbod, inclusief foto’s en filmpjes: kijk op www.kerstveiling.com. Op de website zijn ook de toegangskaarten verkrijgbaar voor de veiling.
Bezichtiging: vanaf 16.00 uur
Aanvang veiling:18.45 uur
Voor liefhebbers van ‘iets anders’ wordt overdag de finale van de koudbloeden competitie kür op muziek verreden, van B t/m ZZ licht.

Locatie:

Manege Bartels
Boetelerveldweg 7
Mariënheem

Vorig artikelUlbe 506 debuteert in tuigsport
Volgend artikelResultaten nakomelingenonderzoek 2019