Ook Adel 357 poseerde ooit op het voetbalveld in Heerenveen

De berichten over Nane 492 op de middenstip van sc Heerenveen hebben enorm veel positieve reacties opgeleverd. Sommige mensen doken zelfs even in hun archieven…..er was toch al eens eerder een Friese hengst in het stadion geweest?

Toppers van het noorden

En ja hoor, zo’n 15 jaar geleden werd Adel 357 met Peter Spahn gesignaleerd op de groene grasmat van het Abe Lenstra stadion, overigens nog zonder rijplaten en rode loper. Nele Vanderlocht, waar de inmiddels 29-jarige Adel op stal staat, wist dat te melden. Adel en Peter kregen toen alle aandacht als ‘toppers van het noorden’, en werden sportief gezien vergeleken met de professionele voetbalclub uit Heerenveen.

Ambities voor het Friese paard

Het Fryso Huys sprak in de begeleidende tekst de ambitie uit het Friese paard te willen laten deelnemen aan de Wereldruiterspelen en/of de Olympische Spelen. Adel was toen het boegbeeld van deze missie en als Grand Prix paard was hij het eerste Friese paard dat op internationaal niveau aan dressuurwedstrijden meedeed. Hij verlegde grenzen en zijn zoon Anders 451 nam het stokje over en bracht het inderdaad tot de Wereldruiterspelen in 2014.

Vorig artikelVan het bestuur: stand van zaken voordracht hengstenkeuringsjury
Volgend artikelMarkus 491 hofleverancier eerste bezichtiging