Ook tweespantitel naar Udo de Haan

Tjibbe P.J. en Ysbrand P.J. met Udo de Haan bij het kampioenschap tweespannen in Norg (Foto: Johanna Faber)

Twee weken na het veroveren van de tandemtitel bij de Friese tuigpaarden slaagde Udo de Haan er opnieuw in een stel kampioenssjerpen te bemachtigen. Deze keer op het fraaie avondconcours in het Drentse Norg waar het nationale tweespankampioenschap werd verreden. Sinds mei van dit jaar vormen Tjibbe P.J. (v. Bartele 472) en Ysbrand P.J.(v. Gerben 479) het nieuwe tweespan van Udo de Haan en wisten ze het seizoen in Norg te bezegelen met de tweespantitel.

Sterk achterbeengebruik

Al driemaal eerder wist dit span een tweespanrubriek voor de sjees te winnen. Enige verwachtingen waren er dus wel, maar een kampioenschap is pas beslecht als het jury-oordeel is geveld. In Norg wisten de beide paarden goed in gelijkheid te blijven en was vooral het achterbeengebruik van deze beide de betere van het deelnemersveld. Feike Holtrop reed Hessel fan ‘e Stjelpdyk (v. Andries 415) en Jasper fan ‘e Stjelpdyk (v. Norbert 444) dit seizoen ook alle keren naar een top drie klassering en was dus eveneens een grote kanshebber. In het kampioenschap van Norg legde het stel het vuur nauw aan de schenen van de Haan, maar bleken ze met name in de achterhand de mindere te zijn deze keer en was de reservetitel voor hen.

Eise 489 in de hoofdrol

Hunk (v. Tjalf 443) won de limietklasse in handen van Henk Hammers en Sven B. (v. Wimer 461) pakte weer tien punten in de KFPS-nieuwelingencompetitie. De ereklasse die als voorlaatste rubriek van het schitterende avondconcours werd verreden werd er eentje met Eise 489 (v. Maurits 437) in de hoofdrol. De hengst imponeerde geweldig en leek zich uitstekend op zijn gemak te voelen in het sfeervolle Norg. Hij won de ereklasse terwijl Jolanda Schreuder met MGPNGP Mario fan Bokkum (v. Jasper 366) winnaar werd in de damesklasse. Udo de Haan pakte ook de tandemrubriek met Rinse P.J. (v. Thorben 466) en Het Swarte Paert Sierd P.J. (v. Dries 421).

 

Vorig artikelElias 494 naar WK jonge dressuurpaarden: ‘hij heeft mentaal een voorsprong’
Volgend artikelJubileumfeest Zuid-Nederland met parade van kampioenen