Op pad voor één, thuiskomen met twee

Toen Sanne van de Vooren vorig jaar augustus sinds lange tijd weer eens een rondje over het internet deed om te kijken wat er tegenwoordig te koop werd aangeboden had ze nooit kunnen voorspellen waar ze uiteindelijk mee thuis zou komen. Er waren in principe helemaal geen plannen om de veestapel uit te breiden. Maar zul je altijd zien… haar oog viel op een grote chique Omer 493 x Sape 381 entermerrie bij Jan Cordes de Mendoza in Limburg. Aangezien ze een dag later toch naar België moest besloot ze bij de fokker aan te wippen. Het bezoek aan Jan Cordes werd een hele belevenis, alle paarden werden met trots persoonlijk voorgesteld en al met al was het een gezellige ontmoeting. De enter sprak Sanne aan, de deal werd gesloten en de volgende dag zou de enter naar Amstelveen vertrekken. Transport was misschien een dingetje, een enter alleen kan natuurlijk, maar handiger zou het zijn om een ervaren paard mee te nemen ter ondersteuning.

Een bijzonder voorstel

‘En toen bood Jan zijn 25-jarige Meta van de Strubbenhof Ster (Doeke 287 x Tsjimme 275), moeder van Brend 413, aan.’  vertelt Sanne. ‘Ik kreeg Meta erbij als ik zou willen, mits ik Jan zou beloven om goed voor haar te zorgen. Nou dat was een makkelijke belofte hoor, kijk maar eens in de ogen van Meta!’ De enter en merrie stonden als samen in de wei, dus dit was ook een fijne manier om de dames te laten wennen aan hun nieuwe thuis. Het thuisfront werd gebeld, er kwamen nu ineens twee paarden naar Amsterdam in plaats van een, maar dat was geen probleem. ‘Ja hoor, neem ze maar mee, die kan ook wel mee-eten uit de pot.’ kreeg Sanne te horen. Eenmaal thuis werd er eens goed in het paspoort van de merrie gekeken en bleek als moeder Jovanka staan…dezelfde moeder als Sanne haar eigen merrie Novanka van het Kruissewegje (Felle 422 x Tjimme 275)!

Onafscheidelijk

Ondanks het 16 jaar leeftijdsverschil tussen de twee halfzussen waren ze meteen onafscheidelijk. Sanne runt met haar wederhelft Ronald Braam Stalhouderij Braam in Amstelveen, en hier is de mogelijkheid om twee paarden samen in een box te stallen. De dames staan elkaar dagelijks te ‘groomen’ en eten zonder ruzie uit dezelfde pot. ‘Meta is echt een opvallend liefdevol, zonnig en gauw tevreden paard’ somt de pensionhoudster op. ‘Ik voel me bevoorrecht dat ik voor haar mag zorgen. Meta is heel speciaal.’ Ondanks haar korte verblijf nog maar is de oude merrie ondertussen de mascotte van stal; ’s avonds gaat Meta graag nog een blokje om over het erf, ze wandelt dan zelfstandig even bij iedereen langs voor ze samen met haar halfzus haar box in gaat voor de nacht. ‘Dat is toch zo leuk! Ik hoop dat we Meta nog heel wat jaartjes een mooie reservetijd kunnen geven’ besluit Sanne.

Vorig artikelLivestream veulenkeuring Lunteren – 8 september
Volgend artikelVeulenkeuring Lunteren levert 16 oranje linten op