Opnieuw een tuigtitel naar Sint Nicolaasga

Jelle van der Kooi wordt kampioen klavertje drie met Falko VDK (Tsjalle 454), Fryso VDK (Nane 492) en Vincent VDK (Jasper 366). Foto Johanna Faber

Voor de tweede keer in één week tijd bemachtigd ‘Stal VDK’ van Jelle en Mechteld van der Kooi een tuigkampioenschap. Mechteld van der Kooi vorige week in Norg met Tjitte VDK (Andries 415) en op het Concours Hippique Buitenpost was Jelle de nieuwe kampioen. Jelle reed mee in de strijd om de klavertje drie winst.

“It is in boppeslach’

Emotioneel laat Jelle van der Kooi uit Sint Nicolaasga zijn blijheid merken. “Dit is echt geweldig. It is in boppeslach” zo laat hij weten. Gebrand om te winnen was hij zeker, maar kon het allemaal wel doorgaan? CH Buitenpost had veel regen te verduren gekregen, maar de baan was goed geprepareerd en hield zich heel goed.
Jelle had ‘good old’ Vincent VDK (Jasper 366) voorop. “Die heeft er altijd zin aan” zegt hij. Achterin stonden de jonkies Falko VDK (Tsjalle 454) en Fryso VDK (Nane 492). En deze beide volgden gewoon de leider. Voor Jelle was het vooral zaak om de boel recht te houden, en dat lukt. Hij liet volgens de juryleden de meeste eenheid zien en pakte de winst. Feike Holtrop werd de reservekampioen, Augustinus Hoekstra derde en Meine Woudstra vierde.

Mooie strijd

De KFPS-Nieuwelingencompetitie kende een aantal uitvallers maar hield nog steeds een hele mooie strijd. Deze keer slaagde Jasper van Manen er weer in Gys (Tsjalle 454) zeer sterk te laten gaan. De gebalde vuist van Jasper na het oproepen van zijn wagennummer zegt genoeg. Hij was ook tevreden. Hij liet Epke van de Lits (Nane 492) achter zich. Fryso 518 (Hessel 480) met Sybren Minkema kreeg een derde plaats.

Fijne opsteker

In de ereklasse mochten vier combinaties overrijden. Daarin onder andere de kersverse sportmerrie Cecilia von Greifenstolz (Bartele 472) met Albert Lueks die netjes derde werd en Augustinus Hoekstra met de iets te geforceerd gaande GPD Ward (Thorben 466) op de vierde plek. Pieter Okkema met Yde van der Noeste Hoeve (Hessel 480) zat in de kopgroep en had vanaf de eerste meters van de wedstrijd een sterke start. Yde kon het echter inclusief overkampen nog niet helemaal volhouden en werd daarna iets lang. Daarentegen bleef Hovenierwester Ferre (Eise 489) met Linda Wester steeds goed gaan en in dezelfde houding showend. Voor de nog maar pas gepromoveerd Ferre was deze winst een fijne opsteker en weer een stapje dichterbij het sportpredicaat.
In de damesklasse won Anneke van der Staal met GPD Fokke (Nane 492) en werd ditzelfde paard ook winnaar bij de tweespannen, met GPD Hylke (Rommert 498) ernaast. André van der Staal reed dit span.

Vorig artikelLivestream fokdag Oudkarspel – zaterdag 5 augustus
Volgend artikelLivestream keuringen Duitsland – zaterdag 5, zondag 6 en donderdag 10 augustus