Oranje linten voor Deauke fan Synaeda (Eise 489) en Zara H. (Hette 481)

Jelmer Chardon, Deauke fan Synaeda Ster (Eise 489 x Onne 376) en haar fokker/eigenaar Anke Oosterbaan (Foto: Wilma Reijenga)

Er stond een straf windje bij Stal Chardon waar Piet Bergsma en Jan Hellinx een twintigtal paarden keurden. De vijfjarige Wynvrouwe fan Stal Redia (Hessel 480) van Bennie en Loes Dijkstra uit Oudeschoot waaide door de baan en werd Ster met een tweede premie. Haar moeder Vroukje fan Stal Redia Ster Prestatie (Abel 344) kreeg hiermee postuum ook het predicaat Preferent achter haar naam. Stamboekmerrie Anne fan de Wildervanck (Alwin 469 x Tsjalke 397) van M. van der Molen en mw. L. Klaver werd vorig jaar in Garijp niet geprimeerd, maar promoveerde nu naar Ster met een tweede premie.

Oranje linten

In de rubriek driejarigen vielen twee sterren: Deidre J. (Eibert 419 x Jesse 435) van Marten Jellesma toonde een fraai front in draf en kreeg een rood lintje; het sierlijke hoofdje van Deauke fan Synaeda (Eise 489 x Onne 376) van Anke Oosterbaan was in combinatie met veel veer in beweging goed voor een oranje rozetje. ‘Deauke heeft veel kwaliteit en is een fraaie eerste premie-merrie. Om in aanmerking te komen voor Voorlopig Kroon zou de stand van het voorbeen echter correcter kunnen zijn,’ concludeerde Piet Bergsma. De vijfjarige Zara H. Ster AA (Hette 481 x Wikke 404) van Jordy van Middendorp, gefokt door Wil Hendriks, kreeg met een eerste premie een uitnodiging voor een tweede bezichtiging. Zara kreeg afgelopen maart nog een veulen van Eise 489. Bergsma: ‘Zara heeft een eerste premie-waardig exterieur maar schoot in beweging te kort voor het Kroonpredicaat.’

Sterhengsten

De achtjarige Sporthengst Menno S. (Tsjalke 397 x Tsjerk 328) van J. ter Heide wapperde met zijn prachtige manen en liet in beweging kracht en lenigheid zien en werd Ster verklaard. Menno komt uit dezelfde merrielijn als de Sport-Elite hengst Bastiaan 510 die bij Chardon ter dekking staat. Zowel Menno als Bastiaan 510 werden gefokt door Ellen van Slooten. Ook voor de driejarige Eminence v.d. All Blacks (Alwin 469 x Jasper 366) van Stal Chardon en gefokt door Else Kirk Filsø was het Ster predicaat weggelegd. Eminence scoorde een negen op zijn fenomenale draf.

Vorig artikelAanlevering CO-hengsten – 8 september 2020
Volgend artikelMaar liefst 21 veulens verdienen eerste premie bij veulenkeuring De Nieuwe Heuvel