Patricia Salminen (14) uit Finland rijdt eigengefokte Kroonmerrie naar Sportpredicaat

In Finland is Patricia Salminen succesvol met haar Friese merrie Jebina van Vitikkala Kroon Sport AA (Maurus 441 x Olof 315). Half april reed de amazone haar 11-jarige Kroonmerrie naar het Sportpredicaat. In vijf wedstrijden reed ze vijf keer naar scores boven de 60%. ‘Patricia heeft Jebina helemaal zelf getraind naar dit niveau’, geeft vader Juhani trots aan. ‘Daar begon ze al mee toen ze nog tien was, nu is ze 14 jaar en heeft ze het Sportpredicaat verdiend.’

In hun hele jonge jaren: Patricia Salminen met Jebina from Vitikkala (Maurus 441).

Kroon en Sportmerrie Jebina

Al vanaf jonge leeftijd is Patricia verknocht aan de Friese paarden.
In 2019 was er een keuring in Finland en toen trainde Patricia hun eigen gefokte Jebina van Vitikkala Kroon Sport AA (Maurus 441 x Olof 315). De merrie kreeg een eerste premie en werd fokdagkampioen. Jebina is een dochter van Stermerrie Nelleke fan Hylpen, die als grootmoeder de Ster Preferent Inngrid (Tsjalling 235) heeft, die ook in de moederlijn van Eise 489 voorkomt.

Patricia rijdt ook een Friese ruin: Oeds V. Ster (Leffert 306). Met de 18-jarige ruin won de toen nog 13-jarige amazone vorig jaar een bronzen medaille op het Noordelijk Baltisch Kampioenschap, de FEI NBCH. ‘Ze was de enige met een Fries paard op deze internationale wedstrijd’, vertelt haar vader Juhani.

Kleine maar fijne Finse keuring

Vorig artikelEindelijk weer een veiling voor Friese veulens: Excel Friesian Auction!
Volgend artikelBlog Margriet: hoe Maaike in twee dagen moeder en oma werd (met video)