Pavo Fryso bokaal tuigen hengsten/ruinen: Gaucho (Mees 497) kampioen, zilver voor Germ B. (Nane 492)

Gaucho Jede AA (Mees 497) met Sybren Minkema (Foto: Johanna Faber)

De Pavo Fryso bokaal tuigen voor de hengsten/ruinen is op vrijdagmiddag 16 september met glans gewonnen door Sybren Minkema en de vierjarige Gaucho Jede (Mees 497), met op de zilveren positie Germ B. (Nane 492) en Jelmer Chardon. ‘Deze twee liepen eruit. In beweging waren ze bovendien aan elkaar gewaagd’, lichtte jurylid Harm Jan Veestra, die samen met Nico Calis jr de plaatsing verzorgde, toe. ‘Het was vooral de constante aanleuning van Gaucho die hen de winst heeft opgeleverd.’

Twee groepen hengsten/ruinen

De animo voor de tuigaanleg competitie voor vier, vijf en zesjarige hengsten/ruinen was bij de hengsten genoeg voor twee voorrondes in Harich, waar voor de zekerheid in verband met voorspelde regenval de binnenbak was opgezocht. In de eerste groep kwamen Sybren en Gaucho al meteen heel sterk uit de startblokken. Met een sterke kadans gooide Gaucho zijn benen vrolijk en met ogenschijnlijk veel gemak naar voren. Jelmer Chardon en Germ B. (Nane 492) groeiden in de wedstrijd en probeerden het hen nog heel moeilijk te maken. Germ B had ook een ticket op zak voor de halve finale in dressuur, maar het avontuur in de tuigsport pakte ook bijzonder goed uit.

Met Gaucho en Germ was het talent overigens nog niet op. Falko R.H (Tsjalle 454) met Jelle van der Kooi, Alphr Wâldman Ster (Tsjalle 454 x Hermen 424) en Feike Holtrop en Aron B (Jouwe 485 x Doaitsen 420) met Augustinus Hoekstra complementeerden de mooie finale die voor het vervolg van het tuigen komend seizoen nog veel goeds belooft.

Zoon van Juwiel

Kampioen Gaucho Jede heeft zijn talent niet van een vreemde, die kreeg hij namelijk mee van moeder Juwiel H. fan Lutke Peinjum Model Sport AA (Tsjalle 454) die zich op zaterdag zal presenteren bij het kampioenschap merries voor de sjees, een klasse waar menig tuigliefhebber naar uitkijkt.

 

 

 

Vorig artikelIsann (Julius 486) en Gys (Tsjalle 454) winnen Pavo Fryso Bokaal bij de 4 jarigen
Volgend artikelFarah (Eise 489) en Fedde (Meinte 490) winnen Pavo Fryso Bokaal bij de 5 jarigen