Pavo Fryso Bokaal vierjarigen voor Dukke (Maurits 437) en Fedde (Meinte 490)

Dukke fan Panhuys (Maurits 437 x Dries 421) met Sandra de Groot en Fedde fân de pôle (Meinte 490 x Hinne 427) met Iris Sijtsma zijn kampioen geworden bij de Pavo Fryso Bokaal vierjarigen. De gastruiters Bart Bax en Chris Epskamp hebben de uiteindelijke plaatsing tijdens de finale nog flink over de kop gegooid op vrijdag 17 september.
Dukke ging als tweede geplaatste de finale in, waarbij de gastruiter Chris Epskamp de voorkeur aan Dukke gaf ten opzichte van de nummer twee: Elbrich fan ‘e Herdershoeve Kroon AAA (Jehannes 484 x Beart 411). De derde plaats was voor Fleur O. (Markus 491 x Jisse 433) met Christina Dijkstra.

Minimaal verschil bij de hengsten

Bij de vierjarige hengsten/ruinen was het nog spannender. Het verschil tussen de nummer één en drie was minimaal en draaide in de finale weer helemaal om. De elegante en lichtvoetig bewegende Fedde fân de pôle (Meinte 490) kreeg het kampioenslint omgehangen, met de stoere Edon van Groot Altena (Julius 489 x Uldrik 457)-hij won al de Friesian Talent Cup – en Corina van de Bunt als reservekampioen. De sterke voorgestelde Ernst K (Markus 491 x Rindert 406) met Britt Muis kwam op de vierde plek.

Blijven investeren

Jurylid Herman Wientjes was vol lof over de kwaliteit van de vierjarige paarden en sprak de hoop uit zowel de hengsten als de merries weer terug te zien in de dressuurbaan. ‘Ik hoop dat eigenaren tijd en geduld hebben en willen investeren om deze paarden ook verder op te leiden, zodat we ook hun ontwikkeling kunnen volgen.’

Klik hier voor de complete uitslag van de Pavo Fryso Bokaal dressuur finale. 

 

Vorig artikelJanne (Omer 493) draaft met veel balans naar kampioenschap twenters
Volgend artikelCrystal (Alwin 469) en Casey (Tsjalle 454) winnen de Pavo Fryso Bokaal bij de vijfjarigen