Negen merries geselecteerd voor de Pavo Fryso dressuurfinale

Foto: Ingrid Truijens

Op woensdagmiddag 14 september hebben negen merries zich geselecteerd voor de finale van de Pavo Fryso bokaal dressuur, waaronder twee merries die hun titel van vorig jaar mogen verdedigen. Juryleden Patricia Wolters en Veronique Roerink waren vol lof over de kwaliteit van de merries én de vriendelijke manier van voorstellen. Vrijdagmiddag volgt de finale -met gastruiters Bart Bax en Chris Epskamp – die net als deze halve finale voor 50% meetelt in de einduitslag.

Vierjarigen: Isann, Itty Hinke en Iske

Bij de vierjarigen mogen zich vrijdagmiddag bij de finale melden Isann van Braukhusen Kroon AAA (Julius 486), die met Sandra de Groot 79,2 punten liet noteren en daarmee een behoorlijk gat met de concurrentie sloeg. Itty Hinke fan de Mersken Ster A (Rommert 498) met Jantine Slingerland kwam op een tweede plek met 72,5 punten en de derde plaats was voor Iske onder ’t Zwaluwnest Stb (Maurits 437) met Annette Verbeek met 71,9 punten.

Klik hier voor de complete uitslagen

Vijfjarigen: Fleur, Dukke en Farah Diba

Bij de vijfjarigen kwam Fleur O. Ster AAA (Markus 491) met Christina Dijkstra met 77,6 punten op kop. De tweede plaats met 76,8 punten – en dus dicht achter de nummer één –  was voor Dukke fan Panhuys Ster AA (Maurits 437) -vorig jaar kampioen bij de vierjarige merries – met Sandra de Groot die hiermee haar tweede merrie voor de finale heeft. De derde plaats was voor Farah Diba fan ‘e Grupstal Ster AAA (Eise 489) die met Jelmer Ketelaar naar een score van 70,1 punten reed.

Zesjarigen: Crystal, Cerda en Bernau

Bij de zesjarigen belooft de finale ook bijzonder spannend te worden. De beste score zette Cerda fan Friesburg Stb (Hessel 480) neer met eigenaar/rijder Jelmer Ketelaar die daarmee zijn tweede merrie naar de finale brengt. Met 76,7 punten scoorden Jelmer en Cerda 0,1% hoger dan Crystal Jede Kroon Sport AAA (Alwin 469), die met Lisanne Veenje erop gebrand is hun titel van vorig jaar bij de vierjarigen te prolongeren. De derde plek was voor Bernau fan ‘e Herdershoeve Ster Sport AA (Jehannes 484) met Martha van der Meulen.

Vorig artikelDiscover the Horse: het Friese paard in de hoofdrol (met video)
Volgend artikelNieuw op de CK: Meet and Greet