Pavo Fryso selectiewedstrijd Oldeholtpade: Yde van de Noeste Hoeve en Tsjalda B. toppers

Tsjalda B. met Monique van der Meij (Foto: Karin Sevink)

De selectiewedstrijd voor de Pavo Fryso Bokaal in Oldeholtpade leverde op vrijdag 16 augustus weer 16 combinaties op die zich mogen melden bij de halve finale.

Tsjalda B. blijft op netvlies staan

Juryleden Herman Wientjes en Ellen van Gastel beoordeelden de combinaties en waren vooral onder de indruk van Tsjalda B. (Alwin 469). ‘Zij blijft op ons netvlies staan’, aldus Herman. ‘Dat paard heeft het allemaal: ‘looks’, talent, souplesse en drie hele goede gangen’, vult Ellen aan. Met Monique van der Meij in het zadel kwam Tsjalda tot een score van 77 punten. Onder de naam Stal Brandsma’s Tsjalda wist de nog jonge merrie zich ook al te plaatsen voor de Hippiade én de finale van de Alrako KFPS dressuurcompetitie.

Goed lijf voor het grotere werk

Ook de topper bij de vierjarige hengsten is een bekende in de dressuurring. MGPNGP Yde van de Noeste Hoeve (Hessel 480) liep zich met 77 punten in de kijker. Met Nadia den Hollander liet hij een fijn ritme en een goede stap zien. ‘Met een mooi opgesprongen galop. Een paard met een heel goed lijf voor het grotere werk’, aldus de juryleden. Yde heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al een bijzondere staat van dienst. Hij won afgelopen jaar de Friesian Talent Cup, werd met Nadia Fries kampioen in de L1 en zal dus verschijnen op de Hippiade 2019 en bovendien nemen ze samen deel aan het MGPNGP project.

Ruime stap, sterk achterbeengebruik

Picard Stal-Manell (Thorben 466) reed zich met Wendy Okkema aan kop bij de 5- 6-jarige hengsten. ‘Een sterk paard met een goede draf en een ruime stap’, beschrijft Herman. ‘In de galop mag ie nog wel ietsje sneller sluiten.’ Uit de klasse met vierjarige merries plaatste zich één kandidaat voor de halve finale: Yfke LG (Tjaarda 483) die door Susan Bouwman-Wind ruim en met een strakke bovenlijn werd voorgesteld. ‘In stap mag Yfke wat meer vanuit haar schouder bewegen’, noemt Herman, die complimenten gaf voor het sterke achterbeengebruik. ‘Aan beide kanten.’

Nog één selectieronde

De voorselectie voor de Pavo Fryso Bokaal dressuur kent nog één wedstrijd. Op zondag 25 augustus zal in Koudum de laatste selectie plaatsvinden. Op woensdag 11 en donderdag 12 september komen dan de halve finales in beeld, net als de grote finale op vrijdag 13 september tijdens de Centrale Keuring in het Fries Congrescentrum in Drachten.

Hieronder een opsomming van alle combinaties die met de Pavo Fryso selectiewedstrijd in Oldeholtpade een ticket verdienden naar de halve finale:

4-jarige hengsten/ruinen
Yde van de Noeste Hoeve (Hessel 480) met Nadia den Hollander (77 pnt)
Wyberen van de Headammen (Maurits 437) met Judith Pietersen (75 pnt)
Willem D. (Michiel 442) met Thea Dijkstra (72 pnt)
Yeske B. (Michiel 442) met Jildau Hart (70 pnt)
Wicher van Diphoorn (Bartele 472) met Susan Bouwman-Wind (67,5 pnt)
Zeger fan nico stables (Gerben 479) met Betty Dol (67 pnt)
Wetser R.V. (Hessel 480) met Lisanne Veenje (65,5 pnt)

5- en 6-jarige hengsten/ruinen
Picard Stal-Manell (Throben 466) met Wendy Okkema (75 pnt)
Thom van het Binnenveld (Tsjalke 497) met Joey van de Grijp (72,5 pnt)
Rudmer (Michiel 442) met Wendy Okkema (72 pnt)
Thomas Fiannago v. H. (Maeije 440) met Merle Veurink (68,5 pnt)

4-jarige merries
Yfke LG (Tjaarda 483) met Susan Bouwman-Wind (67 pnt)

5- en 6-jarige merries
Tsjalda B. (Alwin 469) met Monique van der Meij (77 pnt)
Rinske S. (Teeuwis 389) met Anke Kuppens (69 pnt)
Tjerda fan Friesburg (Epke 474) met Nathalie Vorenhout (69 pnt)
Susanne (Norbert 444) met Pietie van den Berg (67 pnt)

 

 

 

Vorig artikelPavo Fryso Bokaal wordt rijden én genieten voor Rick van Valkenburg
Volgend artikelJury kiest voor totaalplaatje van Coba van de Haenebos (Jehannes 484) (met video)