Pedigree-informatie eerste bezichtiging

Maandag gaat de eerste bezichtiging voor de Hengstenkeuring 2020 van start. Hiervoor zijn 297 jonge hengsten aangemeld. Net als de voorgaande jaren zal de eerste bezichtiging 5 dagen bestrijken, waarbij de hengsten ’s ochtends op de straat gekeurd gaan worden en ’s middags in de kooi. Tijdens de keuringsdagen wijst de Hengstenkeuringsjury de hengsten aan voor deelname aan de tweede bezichtiging welke deel uitmaakt van de Hengstenkeuring, in januari in Leeuwarden.

Meer gewicht instructiedagen

In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen de hengsten in Leeuwarden niet een tweede keer in de kooi beoordeeld gaan worden. Nieuw beleid zet in op minder gewicht op de beweging aan de hand en het vrij bewegen in de kooi bij de hengstenselectie. Beoogd wordt om net als afgelopen jaar meer hengsten aan te wijzen voor het verrichtingsonderzoek en de instructiedagen meer te benutten als selectiemoment. Hierdoor komt in de selectie meer gewicht te liggen op de aanleg van de hengsten in het gebruik.

Info hengsten en groepsindeling

De stamboominformatie van de deelnemende hengsten is hier te downloaden. Tijdens de keuringsdagen is er uiteraard ook een catalogus verkrijgbaar. De groepsindeling van de hengsten is per dag hier te downloaden.

Locatie: Fries Congres- en Paardencentrum
Datum: 2 t/m 6 december
Aanvang: dagelijks om 8.00

Vorig artikelKFPS krijgt Canadese tafel geschonken
Volgend artikelHoge IBOP-scores voor ‘fan ‘e Boppelannen’-paarden