Peter Spahn en Elias 494 presteren in Ermelo

Peter Spahn en Elias 494 in actie in Ermelo (Foto: Naomi Verbunt)

Het weekend van 3 en 4 augustus stond in het teken van de ‘WBFSH Dressage World Breeding Championships for Young Horses’, oftewel het WK voor jonge paarden, in Ermelo. Peter Spahn nam met de tienjarige Elias 494 Sport-Elite (Jorn 430) zaterdag en zondag deel aan de Grand Prix, met prima resultaten.

Prachtige protocollen

Peter Spahn schrijft op zijn Facebookpagina: ‘Tevreden zijn met wat men heeft is de grootste en zekerste rijkdom. En toch wil ik zeker niet mijn ogen sluiten voor de missers in de wissels. Twee dagen, twee prachtige protocollen vol zevens en achten en twee “gaatjes” met drieën. Eerlijk gezegd; het overviel mij een beetje aangezien de laatste maand in de trainingen, geen ene wisselfout meer aanwezig was. Een totaal van 67% en 69,5% zorgden voor een mooie 10de en 8ste plaats’.

Mission accomplished

Spahn voegt eraan toe dat het mooiste moment van het weekend pas na de wedstrijd kwam, toen Aat Both, voorzitter van het organiserend comité, hem kwam opzoeken en naast zijn welgemeende complimenten vertelde dat hij naast de voorzitter van de WBFSH (World Breeding Federation for Sport Horses) zat tijdens de kür van Spahn en Elias 494. Op dit moment zijn Friese paarden uitgesloten van deelname aan de rubrieken voor jonge paarden, maar WBFSH wil de zaken graag opnieuw doornemen en staat er open voor om in de toekomst wellicht Friese paarden toe te laten. Trots eindigt Spahn met: ‘Het Friese paard wordt straks volwaardig als sportpaard aangezien, mission accomplished.’ 

Vorig artikelDubbelslag voor Udo de Haan tijdens CH Rijs
Volgend artikelJacques Poppen met Horses2Fly Anniek winnaar KNHS-Witte van Moort Para Men Trophy