Peter Spahn en Jeroen Poll maken zich op voor allereerste finale kür (met video)

Marc Peter Spahn - SBS Jeroen Belgisch Kampioenschap Dressuur © DigiShots

Met een score van 67,5% in de Inter II staan Peter Spahn en Jeroen Poll (Anders 451) op de vijfde plek bij de Belgische kampioenschappen in Lier. Op zaterdagavond 9 oktober zullen ze hun eerste kür op muziek gaan rijden.

Energie doseren

De presentatie van Jeroen stemt Peter tot tevredenheid. ‘Een nieuwe arena, een nieuwe ervaring en Jeroen voelt steeds vertrouwder aan’, aldus Peter die uitlegt dat de eerste keer een kur rijden spannend is. ‘Jeroen is wel aan toe. Het is nog doseren om ervoor te zorgen dat de energie op de juiste manier tot uiting komt.’ Het is dan ook de eerste keer dat Jeroen een heel kampioenschap loopt tot en met de finale. Deze finale is live te bekijken via de livestream. De starttijd van Peter en Jeroen staat op 22.24 uur.

Elias 494 niet gestart

Met deze mooie prestatie ‘schijnt het zonnetje weer’, aldus Peter die met Elias 494 helaas geen potten kon breken. In zijn eerste optreden raakte Elias onder de indruk van ‘een monster’ in de baan en kwam niet verder dan 60,391%. ‘Ik heb Elias niet in de special gestart’, aldus Peter. ‘Kon hij maar eens praten en uitleggen wat hem in die bal bij A dwars zit. Ik heb alles geprobeerd om hem ermee vertrouwd te maken tijdens het baanverkennen. Zo een angst ken ik niet bij hem. Het voelde voor mij nutteloos om zo te starten als hij er zich zo tegen verzet.’

Vorig artikelEdon (Julius 486) aanvoerder ‘fantastische’ K&PP finalegroep 4-jarigen
Volgend artikelBlog 5 CO: en toen waren er nog negen