Peu Bezuidenhout in Zuid Afrika showt zijn eerste zelfgefokte Stermerrie (met video)

Vijf uur heeft Friese paardenfokker Peu Bezuidenhout moeten rijden om van zijn woonplaats Upington in Zuid Afrika naar Pela Graca in Douglas te komen voor de keuring van zijn eigen gefokte vierjarige merrie Miga van Doornspring Ster (Dries 421 x Tjalf 443).

Ereonde voor de wagen

Daarbij bleek Peu met zijn eerste fokproduct succesvol. Op de keuring van 16 maart verdiende Miga haar Sterpredicaat. Aan het einde van de keuringsdag, toen het een beetje was afgekoeld, was het tijd voor Peu om zijn kersverse Stermerrie in te spannen en een ‘ereronde’ te rijden met de brave vierjarige.

Samen met haar moeder Odette Doorndraai Friesian Stud Ster (Tjalf 443) ging Miga op de trailer. De 12-jarige Odette mocht mee naar Pela Graca voor een ‘date’ met KFPS Stamboekhengst Hette 481.

Stam 110

De merries van Peu komen uit stam 110, uit de Fan Bokkum foklijn van Bauke de Boer. Marlise Botes importeerde Neenke fan Bokkum Ster Preferent Prestatie (Wierd 409 x Nammen 308) uit Nederland en bouwde haar ‘Doorndraai’ stoeterij ermee op. Peu – jarenlang actief in de ‘Zuid Afrikaans KFPS’ – kocht op zijn beurt Odette om zijn eigen fokkerij mee op te zetten.

Druiven, rozijnen én Friese paarden

In het dagelijks leven verbouwt Peu druiven die uiteindelijk als rozijnen hun weg naar de consument vinden. De Friese paarden en zijn Doorspring fokkerij zijn zijn hobby waarbij de paarden beschikbaar gesteld worden voor foto-shoots, een ritje door de wijngaard en voor een rijtuig worden ze ingezet op de bruiloftlocatie op het landgoed.

 

 

 

Vorig artikelKeuren in Zuid Afrika: vijf Sterren, waarvan vier voor vader Dries 421
Volgend artikelSubtop: succesvol weekend voor Friese parels, Hennie en Rémy naar 71%