Platformavond K&PP ‘Sportpsychologie’: “Iedereen is wel eens onzeker”

Op 8 februari is er in Oirschot in Manege het Vierspan vanaf 19.00 uur een platformavond K&PP, Kennis en Promotie Platform Fries dressuurpaard. Sanne Beijerman legt er uit wat Sportpsychologie (voor hippische sporters), inhoudt en behandelt vragen vanuit de zaal.

“Het wordt niet een soort presentatie, waarbij ik de enige ben die aan het woord is”, vertelt Beijerman. “Ik zal wel een korte inleiding geven, maar het is vooral de bedoeling dat ik inga op wat er speelt bij de deelnemers.”

Voor B- t/m Grand Prix-ruiters

“Wat bijvoorbeeld een vraag zou kunnen zijn, is dat een ruiter het elke keer weer spannend vindt om op te stappen, omdat zijn paard zo schrikkerig is. Of een Lichte Tour-amazone die heel graag de overgang naar de Grand Prix wil maken, maar daar erg onzeker over is… Het kan alle kanten opgaan. Het is vaak zo dat dat soort vragen herkenning oproept. Je bent echt niet de enige die niet altijd precies weet wat hij wil en doet”, voegt Beijerman toe.

Programma

Het programma van de avond bevat de volgende onderwerpen: we trainen de vaardigheden omgaan met spanning, doelen stellen en focus, mentale vaardigheden essentieel om goed te kunnen presteren in de paardensport.

Sanne Beijerman geeft sportpsychologische begeleiding aan hippische sporters van alle niveaus, van B t/m Olympische Grand Prix-ruiters. Ze werkt bijvoorbeeld ook samen met de KNHS en het NOC*NSF om Team NL te ondersteunen. Zelf is ze ook Grand Prix-dressuuramazone, KNHS gediplomeerd coach 5 en SPORTPSYCHOLOOG VSPN, gespecialiseerd in de mentale training van hippische sporters.

Wil je er bij zijn op 8 februari in Oirschot?
Opgeven doe je via zuiden@platformfriesdressuurpaard.nl.
De entree bedraagt 12 euro, incl kop koffie.

Vorig artikelLoting nodig bij Friesians on Ice
Volgend artikelIt Fryske Hynder Fokkerscafé: een toekomst voor jonge fokkers!