Programma eindbeoordeling Centraal Onderzoek zaterdag 12 november

Hippisch Centrum Exloo.

Op zaterdag 12 november is de eindbeoordeling van het Centraal Onderzoek in Exloo. De start is om 9 uur, publiek is welkom en de beoordeling wordt ook via livestream uitgezonden.

Zeven jonge hengsten voor het aangespannen examen

Om 9 uur start het programma meteen met het men- en tuigexamen van zeven jonge hengsten. Eén hengst is helaas afgevallen vanwege een blessure. Dat is Hidde fan Dulve (Markus 491 x Gjalt 426) die met 82 punten voor zijn zadelexamen slaagde en volgend jaar mag instromen op het CO om zijn aangespannen deel te doen. Menners Udo de Haan en Ria Hettinga zullen de zeven overgebleven hengsten presenteren voor hun  men- en tuigexamen. Dat zijn: Kanne fan de Mersken Ster AAA (Ulbrân 502), Jurre v.d. Arebo Hoeve Ster AA (Ulbrân 502), Jorke fan ‘e Kamperdyk Ster AA (Menne 496), Kees van Raepshille Ster AAA (Tjebbe 500), Hielke L.W. Ster AAA (Jurre 495), Hylbrand van Swichum Ster AAA (Haike 482) en Gijs K. Ster AAA (Omer 493).

Horses2fly KFPS sportcompetitie tuigen

Rond 11.00 volgt er een selectiewedstrijd voor de Horses2fly KFPS sportcompetitie tuigen. Naast Young Riders zullen ook een klasse merries en een goed gevulde klasse ruinen en hengsten in de baan in Exloo verschijnen.

Klik hier voor de startlijst.

Nieuwe KFPS stamboekhengsten

Rond de klok van 12 uur zal de Hengstenkeuringscommissie bekend maken welke hengsten zijn geslaagd voor hun aangespannen examen en daarmee hun dekbevret in ontvangst kunnen nemen.

 

Vorig artikelFriesian Talent Cup bijna van start in Sint Nicolaasga
Volgend artikelJoukje over Manna (Tsjalle 454) : ‘Kwaliteit met de wauw-factor ‘