Promotiekeuring Exloo: Vrouwkje (Bartele 472) Model, drie merries Kroon

Yvonne, Martin en Paul Tanck met hun kersverse Modelmerrie. (Foto: Johanna Faber)

De promotiekeuring op zaterdag 15 oktober heeft voor de achtjarige Vrouwkje T. van Sessing Model AA (Bartele 472 x Folkert 353) het Modelpredicaat opgeleverd. De nog jeugdige merrie is gefokt en in eigendom van de familie Tanck uit Vragender. ‘We hebben al drie Modelmerries thuis, dit is de vierde’, vertelde Paul Tanck. ‘Maar deze is wel heel bijzonder, onze eerste eigengefokte Modelmerrie.’

Drie maal Kroon

Drie merries wisten tijdens deze mini-Centrale Keuring het Kroonpredicaat binnen te slepen: de zesjarige Albertje fan de Munnikeleane Kroon AAA (Fonger 478 x Andries 415), gefokt door S.D. de Jong en in eigendom van Hendrik Eppinga, Fleur O. Kroon AAA (Markus 491 x Jisse 433) van Christina Dijkstra heeft het jaar van haar leven met een kampioensveulen in ‘Blauwhuis’ en het zilver in de Pavo Fryso bokaal bij de vijfjarigen tijdens de Centrale Keuring. En dan nu ook nog Kroon. De derde Kroonmerrie werd de zevenjarige Yarda fan ‘e Butemare Kroon AAA (Hessel 490 x Beart 411), gefokt door Sjoerd Veenstra en in eigendom van Marjo Metz.

Pilot graadverhoging naar de CK

De mogelijkheid nog een graadverhoging binnen te halen na de Centrale Keuring is een pilot voor het KFPS. Vier jaar en oudere Stermerries die na 30 april nog een veulen hebben gehad konden dit jaar voor het eerste bij drie stamboekkeuringen na de Centrale Keuring nog een uitnodiging ontvangen voor een mogelijke promotie voor Kroon of Model. Van de zeven merries die naar Exloo kwamen werden er vier beloond met promotie.

Vorig artikelAcht hengsten door naar men- en tuigexamen, één met uitstel
Volgend artikelIndoor Friesland : Auke (Jouwe 485) en Teun 505 brons in Probarn Team Challenge